"Pobede protiv Novaka su mi neke od najlepših uspomena": Vavrinka se raduje mogućem duelu sa prijateljem 1EPA-EFE/BRIAN HIRSCHFELD

Švajcarski teniser priželjkuje na Srpska openu novu epizodu starog rivalstva sa prvim reketom sveta.

Ako ostvari prognoze stručne javnosti i izađe na kraj sa Lukom van Aeom, Stan Vavrinka će se posle duela sa 88. na ATP listi u trećem kolu Srpska opena sastati sa Novakom Đokovićem.

To bi bio njihov 27. duel u seniorskoj konkurenciji, što se smatra jednim od najdugovečnijih rivalstava u muškom singlu modernog doba. Osvajač 22 grend slemova vodi sa 20:6 u pobedama, dok se Švajcarac može pohvaliti činjenicom da je Novaka „tukao“ na više turnira serije 2.000.

Konkretno, na Australijan openu 2014. godine, Rolan Garosu 2015, US openu 2016. i 2019. Preostale trijumfe slavio je na manjim turnirima – 2006. u Umagu i Beču.

„Moram prvo da pobedim u prvom kolu protiv mladog Francuza. Nadam se da ću prvo pobediti na tom meču i ponovo pričati sa vama“, izjavio je danas Vavrinka medijima u Banjaluci.

Kao uvek u sličnim prilikama, Švajcarac nije mogao da izbegne sve češće pitanje – ko će iz svetog teniskog trojstva Rodžer Federer – Rafael Nadal – Novak Đoković poneti zvanje najboljeg reketaša sveta svih vremena.

„Uvek zavisi šta gledate. Ako gledate rezultate i sve parametre, milsim da će Novak završiti kao najbolji svih vremena… Smatram Novaka dobrim prijateljem. Uvek je bio ogroman izazov igrati protiv njega. Dobio sam ga u grend slem finalima i to su mi neke od najlepših uspomena“, zaključio je trostruki grend slem šampion.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari