Počasti Petrovićevoj, Bogdanoviću i Bulutu 1Foto: Starsport

Košarkaški savez Srbije i ove godine je sproveo izbor za igrača i igračicu godine, a laureati su Bogdan Bogdanović i Sonja Petrović.

Bogdanović je proteklog leta sa reprezentacijom stigao do petog mesta na Svetskom prvenstvu u Kini, na kojem je on bio najbolji strelac i član idealne petorke. Protekle sezone je u timu Sakramenta u proseku postizao 14,1 poen, 3,8 asistencija i 3,5 skokova, a na početku ove, pruža još bolje partije. Bogdanović je za nagradu čuo u SAD, gde igra za Sakramento, a za priznanje je zahvalio video porukom, koja je emitovana na svečanoj dodeli.

„Ovim putem bih hteo svima da se zahvalim na izboru za najboljeg košarkaša Srbije 2019. godine. Hvala svima koji su glasali ispred KSS, svim novinarima i ostalima koji su učestvovali u glasanju. Hvala što ste mene izabrali, velika je čast i zadovoljstvo. Idemo dalje, nadam se da uživate i sve najbolje. Veliki pozdrav iz Amerike“, izjavio je Bogdanović.

Najbolja košarkašica u 2019. u izboru KSS je Sonja Petrović sa 29 glasova od 36 predstavnika sportskih redakcija. Ona je sa reprezentacijom Srbije osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu i uvrštena je u idealni tim. To je njoj druga nagrada za košarkašicu godine, najbolja je bila i 2016.

Specijalnu nagradu za najboljeg basketaša dobio je Dušan Bulut, koga je FIBA nešto ranije proglasila za najspektakularnijeg.

„Hvala saigračima, da nije njih ne bih ni bio ovde. Hvala i celoj mašineriji KSS koja je značajno pomogla da se kvalifikujemo na OI što je bio san nas koji smo bukvalno sa ulice krenuli“, poručio je Dušan Bulut.

Svi laureati KSS

KSS je ovu nagradu uspostavio 2015. godine u obe konkurencije, a dosadašnji dobitnici su bili:

Košarkaši

2015: Nemanja Bjelica (Fenerbahče)

2016: Miloš Teodosić (CSKA)

2017: Bogdan Bogdanović (Fenerbahče/Sakramento)

2018: Nikola Jokić (Denver)

2019: Bogdan Bogdanović (Sakramento)

Košarkašice

2015: Ana Dabović (El-Ej Sparks)

2016: Sonja Petrović (Prag, Finiks)

2017: Jelena Milovanović (Avenida, Sopron)

2018: Aleksandra Crvendakić (Sopron)

2019: Sonja Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari