Podraščanin razočaran zbog eliminacije u osmini finala Svetskog prvenstva: De Čeko nas je izvozao za anale 1Foto: EPA-EFE/Jan Dzban

Srednji bloker Marko Podraščanin rekao je posle utakmice u kojoj je reprezentacija Srbije izgubila od Argentine (3:0) u osmini finala Svetskog prvenstva u odbojci da je južnoamerička selekcija dokazala da je u ovom trenutku bolja ekipa.

„Kad u ovako važnom meču ne uzmeš ni jedan set i kad izgubiš sa 3:0 mislim da su stvari jasne, nema šta da se krijemo i da lažemo sami sebe. Znali smo da je Argentina ozbiljan protivnik, osvojili su medalju na poslednjim Olimpijskim igrama, pobedili su nas glatko u Krakovu pre početka šampionata i treba priznati da su u ovom trenutku bolja ekipa od nas“, rekao je Podraščanin.
On je dodao da mu je žao zbog toga što je Srbija ispala već u prvoj utakmici eliminacione faze jer je, kako smatra, ekipa u dobroj formi.
„Rekli smo da ćemo Ligu nacija iskoristiti kao pripremu za ovo Svetsko prvenstvo i mislim da smo se dobro pripremili. Međutim, očigledno da danas nismo bili na našem nivou. Trebalo je da servisom izolujemo najboljeg dizača sveta Lućana de Čeka, ali nismo uspeli. On je danas odigrao fantastičnu utakmicu i, žargonski rečeno, izvozao nas je za anale“.

Podraščanin je rekao da je glavni uzrok poraza bio loš servis.
„Servis nas nije služio, došli su do dobrog prijema i, samim tim, imali su i dobar blok. Ponavljam, ostaje nam da žalimo što nismo prikazali bolju partiju, jer mislim da je Argentina protivnik protiv kojeg smo mogli da ravnopravno igramo i da dođemo do pobede. Ipak, danas nismo bili na potrebnom nivou i zato sutra idemo kući“, izjavio je srednji bloker reprezentacije Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari