Pojačanje za Milan stiže iz Serije B 1Foto: EPA-EFE/ MARCO LEZZI

Za italijanskog rivala u Ligi Evrope Crvena zvezda je spremila italijansko pojačanje.

Crveno-beli su uspeli da postignu dogovor sa italijanskim Lećeom oko dovođenja ofanzivanog veziste Filipa Falka, a ovih dana bi trebalo da usledi i zvanični potpis fudbalera za klub sa „Rajka Mitića“.

Falko je u ugovoru sa klubom iz Serije B imao klauzulu da može da ode za 1,5 milion evra, ali je na kraju Leće nezvanično pristalo na Zvezdinu ponudu od milion evropskih novčanica.

Crveno-beli su navodno odlično prošli jer će čak i plaćanje tog miliona razvući na tri rate.

Leće će osim toga inkasirati još 300.000 evra u slučaju da se Zvezda naredne godine plasira u Ligu šampiona.

Falko će u Beogradu zarađivati oko 40.000 evra mesečno (oko 500.000 godišnje).

Mesi iz Salerna, kako glasi nadimak ofanzivnog veziste koji je tokom jeseni odigrao 10 utakmica i postigao dva gola za Leće, imaće priliku da u redovima šampiona Srbije konačno u 28. godini izdigne karijeru na viši nivo.

Od početka profesionalne karijere 2010. godine bio je na pozajmicama u Paviji, Ređini, Juve Stabiji, Trapaniju…

Više sreće nije imao ni kada je prešao u Bolonju jer je morao u Ćezenu, Benevento, Peruđu i Peskaru.

Od povratka u Leće 2018. godine postaje standardni prvotimac. Iako je privukao pažnju klubova iz Serije A, Parme i Sasuola, za Crvenu zvezdu se verovatno opredelio zbog garancije da će igrati u prvom timu.

Trener Dejan Stanković je po tvrdnji italijanskih medija bio presudan u ubeđivanju Falka da dođe u Srbiju o kojoj pre toga nije razmišljao.

Očekuje se da će Italijan u prvom timu Zvezde zauzeti mesto Gejlora Kange koji je zbog nediscipline pao u drugi plan kod trenera Stankovića.

Falko je posle Aksela Bakajoka drugo pojačanje koje je ove zime stiglo u Zvezdu sa Apeninskog poluostrva.

Potpisao i Sanogo

Crvena zvezda je od Al Aitihada otkupila Seku Sanoga koji je prethodnih godinu dana bio pozajmljeni igrač. Sanogo je potpisao ugovor do 2023. godine po kojem će prve sezone zarađivati 25.000 evra mesečno, a druge 30.000. Vezni igrač iz Obale Slonovače, koga je Al Itihad platio čak sedam miliona evra, u prethodnih godinu dana odigrao je 22 utakmice i zabeležio dve asistencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari