Poketino poludeo zbog ponašanja svojih fudbalera: Sledeći put letite napolje 1 EPA-EFE/NEIL HALL

Ni ubedljivo vođstvo, pa ni pobeda nad Evertonom (6:0) nisu poboljšali atmosferu u Čelsiju.

Umesto da bude obgrljen svojim saigračima nakon izvanredne simultanke, Kol Palmer doživeo je neprijatnost od strane onih sa kojima deli svlačionicu svakog dana.

Mladi engleski fudbaler uspeo je da het-trikom u roku od pola sata, upravo protiv Evertona, preuzme poziciju prvog strelca Premijer lige i da još od Edena Azara postane prvi fudbaler Čelsija koji je u toku jedne sezone postiogao 20 i više golova.

Umesto da mu saigrači pruže podršku, pomognu da nadogradi izuzetan talenat, odnosno ukrasi formu u kojoj se nalazi, Noni Madueke i Nikolas Džekson pokazali su na delu koliko su zapravo sebični i misle samo na lični učinak.

Palmer je neko ko redovno izvodi penale za Čelsi ove sezone; s tim u vezi, nekako je bilo i logično da kod rezultata 4:0 nakon dosuđenog jedanaesterca za domaćina isti izvede i fudbaler ponikao u akademiji Mančester sitija.

Kada je Plamer krenuo ka lopti, istu mu nisu dali saigrači Madueke i Džekson, tačnije Madueke je bio taj koji je želeo da šutne penal i poprilično se potrudio da u to uveri Palmera. Da se kojim slučajem na vreme nije umešao Konor Galager, veliko je pitanje da li bi Palmer nadjačao nekadašnjeg fudbalera PSV-a kojem se pridružio i Džekson.

Ovakvo ponašanje dvojice fudbalera „plavaca“ razbesnelo je i Maurisija Poketina, menadžera Čelsija.

– Sledeći put će svi da lete napolje! Ne šalim se. Ovo je poslednji put da su nešto ovako uradili. Nemoguće je da posle ovakvog izdanja imamo takvo ponašanje. Ovo je detinjasto ponašanje. Moramo dosta toga da naučimo ako želimo da budemo veliki tim. Da više razmišljamo u timskom umesto u individualnom smeru. I moramo da to naučimo brzo – poslao je jasnu poruku Poketino.

Argentinski stručnjak je podsetio javnost da je u klubu opšte poznaot ko je prvi izvođač penala u ekipi.

– Pre svega, želim da istaknem da su igrači, stručni štab i svi u klubu znali da je Kol Palmer prvi izvođač penala. Sramota, zaista sramota. Jako sam uznemiren zbog ove situacije. Pričali smo u svlačionici o ružnoj slici koju smo poslali u svet jer ovo je bio ponedeljak veče kada se u svakoj zemlji na svetu gledala ova utakmica. Ne smemo da šaljemo ovakve poruke. Ovo je neprihvatljico i želim da uputim izvinjenje svim fudbalskim ljudima i našim navijačima.

Oglasio se potom i Kol Palmer, vidno razočaran ponašanjem saigrača.

– Neki drugi igrači su želeli da šutiraju što je nedopustivo jer sam ja prvi izvođač penala i hteo sam da ga izvedem. Pokušavamo svima pokazati da hoćemo da preuzemo odgovornost. Možda je sada otišlo malo predaleko. Kasnije smo se u svlačionici šalili i smejali tome.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari