Poketino u suzama posle plasmana u finale: Igrači su heroji 1Radost fudbalera Totenhema Foto: FoNet/AP

Trener fudbalera Totenhema Maurisijo Poketino rekao je posle plsmana njegove ekipe u finale Lige šampiona da su njegovi igrači heroji i da je sve vreme verovao u pobedu protiv Ajaksa.

„Emocije su neverovatne… Ovakve emocije su nemoguće bilo gde drugom osim u fudbalu. Fudbale, hvala ti. Hvala mojoj ekipi na ovome. Imam neverovatne igrače i oni su heroji“, rekao je Poketino.

Totenhem se sinoć plasirao u finale Lige šampiona, pošto je uspeo da nadoknadi tri gola zaostatka i het-trikom Lukasa Moure u 96. minutu dođe do pobede.

„Hvala našim navijačima i svim ljudima koji su verovali u nas tokom sezone. Razgovarali smo baš o tome na sastanku pre utakmice – kada radiš vredno i osećaš ljubav, onda nema stresa, već je tu strast. Mi smo večeras pokazali strast. Volimo sport, fudbal“, kazao je Poketino.

Totenhem će u finalu Lige šampiona igrati protiv Liverpula, a Poketino je odgovarajući na pitanje novinara zaplakao.

„Svi su bili heroji, ali Moura je superheroj i zaslužio je to. Svi su bili tu od prvog do poslednjeg trenutka – bilo je teških trenutaka za ovih pet godina, a sada imamo šansu da igramo u finalu. Sada moramo da pripremimo utakmicu za nedelju, a onda i finale. Ovo je i za moju porodicu, ali i za one koji nas podržavaju, neverovatno je nagraditi ih na ovaj način“, kazao je Poketino.

Junak trijumfa Lukas Moura rekao je da njegova ekipa treba da uživa u posebnom trenutku, za koji je ocenio da je njaveći u njegovoj karijeri.

„Nemoguće je objasniti ono što osećam u ovom trenutku. Veoma sam srećan i ponosan na svoje saigrače. Uvek smo verovali u ovaj trenutak, verovali da je ovo moguće – dali smo sve od sebe na terenu i mislim da smo zaslužili“, rekao je Moura.

On je dodao da tri gola protiv Ajaksa nisu rezultat samo njegovog rada, već timskog.

„Porodica smo, nije moguće to objasniti. Želim da ovaj poklon od Boga podelim sa svojim saigračima, svojom familijom i prijateljima. Nisam samo ja u pitanju, već saigrači i timski rad“, dodao je Moura.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari