Polonara potvrdio da bi prešao u Crvenu zvezdu da nije bilo zabrane od strane Evrolige 1Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Zabrana registrovanja igrača, od strane Evrolige, za Crvenu zevzdu ima višestruku težinu, jer bi u suprotnom ekipa bila jača u najelitnijem takmičenju, ne samo za Fakunda Kampaca, već i Akilea Polonaru.

I Danas je o tome pisao još početkom januara, Crvena zvezda je imala postignut dogovor sa italijanskim reprezentativcem, koji nije zadovoljio standarde u Efesu, zbog čega je bio slobodan da pregovara sa zainteresovanim stranama.

Nadali su se na Malom Kalemegdanu u tom periodu (od 9. do 16. januara bilo je dozvoljeno da igrači prelaze iz jednog u drugi evroligaški klub) da bi Evroliga mogla da popusti i propisanu zabranu svede „samo“ na novčanu kaznu.

S tim u vezi, upustili su se u pregovore sa Polonarom, koji je, zbog prethodne odlične saradnje sa Duškom Ivanovićem u Baskoniji, pokazao spremnost da se preseli u Beograd.

Ipak, definitivna „presuda“ o zabrani registrovanja do početka marta, naterala je Italijana da dres Efesa zameni opremom Žalgirisa.

„Imam sjajan odnos sa trenerom Duškom Ivanovićem. Razgovarao sam sa klubom, ali tajming nije bio dobar zbog njihove zabrane registracije igrača“, potvrdio je pisanja nekadašnji košarkaš Fenerbahčea, Baskonije i Efesa.

Imao je opciju letos i da pojača bolonjski Virtus.

„Bio sam blizu letos da pređem u Virtus, potom ponovo u januaru, ali uslovi da se to dogodi jednostavnu nisu bili tu. Niko nije kriv, jednostavno sitacija se nažalost nije poklopila. Ljudi misle da ja nisam želeo da pređem u Virtus, ali to nije tačno. Videćemo šta će se dogoditi u budućnosti.“

U Efesu je doživeo da bude marginalizovan, nalik sudbini koju je prošle sezone imao Filip Petrušev.

„Teško je objasniti. Tim možda nije igrao na očekivanom nivou zbog mnogih promena u sastavu“, dodao je novi član Žalgirisa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari