Lome se koplja na jugu Srbije oko izbora za predsednika FSS: Da li će delegati glasati po nalogu ili po savesti? 1Foto: Milan Maricic/ATAImages

Od deset delegata na predstojećoj Izbornoj skupštini Fudbalskog saveza Srbije sa područja Fudbalskog saveza regiona Istočne Srbije FSRIS zatraženo je da beskompromisno daju podršku Draganu Džajiću, saznaje Danas.

Više izvora u FSRIS potvrdilo je Danasu da na delegate koji će 14. marta učestvovati na Izbronoj skupštini navodno pritisak vrše fudbalski funkcioneri koji su članovi ili simpatizeri vladajuće stranke, a u fudbalskoj javnosti juga Srbije slove kao „ljudi loši po fudbal“.

Mnogi ogorčeno podsećaju na „nelegalne izbore u Fudbalskom savezu Pčinjskog okruga, kao i u sudijskoj organizaciji na jugu Srbije“, čime su fudbalski radnici, od trenera do sudija, igrača ogorčeni“.

Iako se članovi FSRIS plaše da javno govore o ovoj temi, tvrde da bi tajno glasanje za jednog od predsedničkih kandidata, Dragana Džajića ili Nemanju Vidića, moglo da donese neočekivani obrt pošto su mnogi odlučni da zaokruže ime po savesti, a ne po nalogu.

Fudbalski savezi Bujanovca i Vranja dali su jedinstvenu podršku Draganu Džajiću, ali i među njima, prema saznanju Danasa, ima i onih koji bi mogli da glasaju za Nemanju Vidića.

Fudbalski savez Regiona istočne Srbije (FSRIS) imaće deset delegata na Izbornoj skupštini Fudbalskog saveza Srbije (FSS), a moguće je da oni nisu jedini koji bi, prema tvrdnji izvora našeg lista, mogli da glasaju po savesti.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari