Poslednja regata za Prvenstvo države 1

Tim Jedriličarskog kluba Ada iz Beograda, na čelu sa kormilarem Milošem Dobrosavljevićem, pobednik je Šarlovog kupa, tradicionalne smederevske jedriličarske regate, a ujedno je proglašen i za prvaka Srbije za 2017. godinu, prenosi portal Podunavlje.info.

Smederevski kormilar Luka Rakić osvojio je srebrnu medalju u ukupnom plasmanu na Prvenstvu države u klasi Mikro, dok je na Šarlovom kupu zauzeo treću poziciju.

Drugi na smederevskoj regati u klasi Mikro bio je zemunski brod kojim je upravljao Nikola Đorđević iz Jedriličarskog kluba Zemun, a na Prvenstvu države osvojio je treću poziciju.

Kormilar Dragan Petrović (JK Zemun) sa svojom ekipom bio je najbolji u klasi M550.

Na ovogodišnjem Šarlovom kupu u Smederevu, koji je bio treća i poslednja regata za Prvenstvo države u klasi Mikro i M550, nadmetalo se ukupno devet tročlanih posada.

Regatni sudija Dragan Knežević je za Podunavlje.info potvrdio da je regata uspela, kao i završno takmičenje za Prvenstvo države.

„U Smederevu je održano ukupno pet trka, u subotu tri i u nedelju dve trke. Vetar je bio južni, četiri metra u sekundi, uz sunčano vreme, odlični uslovi za jedrenje“, rekao je sudija Knežević.

Istovremeno, regata u Smederevu bodovana je kao završno takmičenje za Prvenstvo države.

„Održane su ukupno tri regate – Evro Mikro kup u Zemunu, Kup Golupca u Golupcu i Šarlov kup u Smederevu. Odjedreno je ukupno 18 trka, a prvak Srbije za ovu godinu u klasi Mikro je kormilar Miloš Dobrosavljević iz Jedriličarskog kluba Ada Beograd“, kazao je Knežević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari