Povratak Ljajića 1Foto: Vikipedja

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin danas je saopštio spisak igrača na koje računa za kvalifikacione utakmice za prvenstvo sveta protiv Moldavije i Republike Irske i na njemu se, posle duže pauze, nazali i prvotimac Torina Adem Ljajić.

 

Ljajić može da se uklopi u sistem i nadam se da će nam doneti to što očekujemo od njega, a u ovom trenutku ga vidim na mestu iza Aleksandra Mitrovića, rekao je Muslin na današnjoj konferenciji za medije.

On je istakao da su u stručnom štabu nacionalnog tima čitavo leto pratili Ljajića, napravili su analizu i odlučili da ga vrate u reprezentaciju.

Na Muslinovom spisku, inače, nema iznenađenja. U odnosu na prethodne utakmice sada među pozvanima nisu Zoran Tošić i Aleksabdar Kataji, a ekipi se pridružio debitant Marko Dmitrović.

Utakmica protiv reprezentacije Moldavije igra se u Beogradu 2. septembra, a tri dana kasnije naši tim će gostovati u Dablinu.

Posle šest kola reprezentacije Srbije i Irske u D grupi dele prvu i drugu poziciju sa po 12 bodova. Slede Vels i Austrija sa po osam, Gruzija ima tri, a poslednjeplasirana Moldavija dva boda.

Spisak fudbalera za predstojeće dve utakmice:

Golmani: Vladimir Stojković (Partizan), Predrag Rajković (Makabi), Aleksandar Jovanović (Orhus), Marko Dmitrović (Eibar).

Odbrana: Branislav Ivanović (Zenit), Jagoš Vuković (Olimpijakos), Stefan Mitrović (Gent), Nikola Maksimović (Napoli), Matija Nastasić (Šalke), Aleksandar Kolarov (Roma), Uroš Spajić (Anderleht), Ivan Obradović (Anderleht), Antonio Rukavina (Viljareal).

Sredina terena: Ljubomir Fejsa (Benfika), Luka Milivojević (Kristal Palas), Nemanja Matić (Mančester junajted), Nemanja Gudelj (Tijanđin), Nemanja Maksimović (Valensija).

Napad: Dušan Tadić (Sautempton), Filip Kostić (HSV), Adem Ljajić (Torino), Aleksandar Mitrović (Njukasl), Andrija Pavlović (Kopenhagen), Mijat Gaćinović (Ajntraht), Aleksandar Prijović (PAOK). 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari