Portugalski stručnjak Žože Murinjo je pre nekoliko meseci predstavljen na “Old Trafordu”, a danas se po prvi put obratio javnosti.

On je izneo svoja očekivanja za narednu sezonu u kojoj će pokušati da klubu koji je rezultatski daleko od idealnog, vrati stari izgled i omogući borbu za trofej u Premijer ligi i učešće u Ligi šampiona.

U svom stilu, Murinjo je istako da je došao u klub u koji je želeo i da bi mnogi voleli da su u prilici da budu na njegovoj poziciji.

– Mislim da ovaj posao mnogi žele, ali retko ko ima priliku da bude ovde. Izuzetno sam frustriran što Mančester neće igrati naredne sezone Ligu šampiona, pa nam preostaje da sav fokus usmerimo ka osvajanju prvenstva. Radićemo ka ostvarenju ovog cilja, a povratak u prve četiri ekipe se ne sme dovesti u pitanje – istakao je Portugalac koji će u narednoj sezoni imati šansu da nakon izuzetno loše sezone “crvenih đavola”.

Poznato je da Murinjo iza sebe ima možda i najlošiju sezonu u svojoj karijeri što je stvorilo sliku da će bez obzira što je reč o dokazanom trenerskom imenu, svoj renome morati ponovo da izgrađuje u Junajtedu.

– Postoje treneri koji ne osvoje ništa ni za deset godina. Neki od njih čak nikad, a meni je to poslednji put uspelo pre samo godinu dana. Ako ja treba da se dokazujem, zamislite tek ostale – u svom stilu je odgovorio Murinjo dodajući da će jedino da može da se dokazuje pred sobom, jer mu je u prirodi potreba za uspehom.

Kada je reč o pojačanjima, Murinjo je naveo da su, prema njegovim procenama, četvorica novih igrača potrebna za narednu sezonu.

– Moj način rada je svima dobro poznat. Na terenu će mi biti potrebni specijalci da to sprovedu, od kojih bar dvojica univerzalaca. Četvorica pojačanja su u planu. Ibrahimović i Baili su stigli, dok će treće pojačanje biti predstavljeno uskoro – rekao je Murinjo, a već sada je poznato da je reč o vezisti Borusije Henrik Mhtarjan, istakavši da kada ispune tu kotu prelazni rok je za njih završen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari