Povreda Dušana Vlahovića komplikovana, povratak na teren neizvestan; da li i selektor Srbije treba da brine 1foto (BETAPHOTO Tano Pecoraro/LaPresse via AP)

U Juventusu su mislili da će biti spreman za nedavni derbi sa Interom, međutim, povreda Dušana Vlahovića komplikovanije je prirode u meri da je povratak najboljeg strelca Stare dame vrlo neizvestan i nepredvidiv.

Vlahović se povredio na meču Lige šampiona, tačnije gostovanju Benfiki.

U pitanju je problem sa preponama, koje srpskog napadača muče već izvesno vreme.

Naime, u sličnoj situaciji Vlahović je bio krajem prošle sezone. Tokom leta je mnogo radio na potpunom oporavku i preventivi, međutim, povreda se vratila već u uvodnom delu aktuelne takmičarske godine.

Iako su u Juventusu smatrali da će Vlahović biti sposoban da derbi sa Interom dočeka u ulozi rezerviste, to se nije dogodilo.

Zabrinut i nameren da se nađe u Kataru sa reprezentacijom Srbije, najbolji strelac Juventusa ove sezone sa osam datih golova rešen je da razgovara sa trenerom Masimilijanom Alegrijem pred sutrašnji meč sa Veronom, kao i uoči derbija sa Lacijom, posle kojeg će se reprezentativci uputiti na kraće pripreme sa svojim saigračima u državnom timu.

Vlahović jednostavno nije fit, povreda prepona je takve prirode da je oporavak neizvestan, a mogućnost obnavljanja povrede poprilična.

Zdravstveno stanje 22-godišnjeg napadača sigurno detaljno analizira i Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije, koji bi u ponedeljak trebalo da objavi spisak putnika u Katar.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari