Požarevac: 100 miliona dinara za sport 1Foto: Pixabay/PublicDomainPictures

Grad Požarevac obezbedio je bezmalo 100 miliona dinara za raznovrsne namene u oblasti sporta, navedeno je na današnjoj konferenciji za medije održanoj u svečanoj sali Gradskog zdanja.

Naime, pored već izdvojenih 93 miliona za finansiranje brojnih namena vezanih za sportsku infrastrukturu, manifestacije i ostale delatnosti, lokalna samouprava Grada Požarevca opredelila je dodatnih 7 miliona dinara za
finansiranje svih sportskih klubova.

Gradonačelnik Požararevca Saša Pavlović kaže da su sredstva značajna.

„Grad Požarevac će i ubuduće pomagati klubovima, kroz finansiranje redovnih godišnjih programa kao i poboljšanje i sanaciju sportske infrastrukture. Godinama unazad obnavljaju se sportski tereni i dečija igrališta. Sanirali smo sportske objekte a, ukoliko se ukaže prilika, izgradićemo i nove, rekao je Pavlović istakavši da je u fazi izrada projekta zatvorenog bazena. Požarevac je poznat po brojnim i značajnim sportskim manifestacijama među kojima su Ljubičevske konjičke igre, Trka kroz grad i Biciklistička trka „Kroz Srbiju“ kojoj će Požarevac ove godine biti domaćin starta.

Pavlović je apostrofirao želju Grada da poveća broj sportskih manifestacija, kao i posvećenost školskom sportu.

Član Gradskog veća zadužen za sport Milan Jović istakao je da je za finansiranje redovnih godišnjih programa kojima se ostvaruje opšti interes u oblasti sporta na području Grada Požarevca u 2021. godini prijavilo 69 sportskih organizacija.

Odbijen je predlog ovogodišnjeg programa Muškog rukometnog kluba „Požarevac“ jer im je račun u blokadi od 2019. godine, a uložen je i jedan prigovor Fudbalskog kluba „Železničar“ koji je odbijen kao neosnovan.

„Odbojkaškom klubu ‘Mladi radnik’ odobreno je 17 miliona dinara, Sportskom savezu Grada Požarevca 13.378.000 a Fudbalskom klubu ‘Mladi radnik 1926’ 13 miliona dinara. Trudili smo se da osluškujemo potrebe klubova.“

Predsednik Sportskog saveza Grada Požarevca Zlatan Kostić, konstatuje da je i u teškoj situaciji borbi sa korona virusom i ekonomijom, Grad Požarevac iznašao mogućnost za obezbeđenje dovoljnih sredstva da pomogne sport.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari