Poznat kovid protokol ABA lige 1Foto: Logo

Utakmica regionalnog takmičenja u košarci može biti odložena ako ekipa zbog zaraze korona virusom ima manje od osmorice igrača u rosteru ili ostane bez kompletnog stručnog štaba, odlučeno je na ABA Skupštini.

 

Na vanrednoj Skupštini ABA lige započetoj 13. septembra, a nastavljenoj danas, usvojeno je više dokumenata i internih akata neophodnih za početak i unapređenje svih takmičenja pod okriljem ABA lige u sezoni 2021/2022.

U saopštenju se navodi i da je posebna pažnja najvišeg tela posvećena izradi kovid protokola, u kome su jasno definisani svi detalji vezani za što veću zaštitu zdravlja aktera. Usvojen je i poseban dokument kojim se regulišu detalji vezani za eventualno odlaganje mečeva a u slučaju pojave zaraženih kovidom-19 unutar ekipa učesnika.

Prema odluci Skupštine ABA lige j.t.d. do odlaganja utakmice može doći u slučaju ograničenja koja proizilaze iz odluka državnih epidemioloških organa. Takođe, odlaganje je moguće i u slučaju kada ekipa zbog zaraze virusom kovid-19 ima manje od osmorice igrača na raspolaganju ili ostane bez kompletnog stručnog štaba„, navodi se u saopštenju.

Na predlog menadžmenta Skupština ABA lige izabrala je advokata Hrvoja Vidana, nekadašnjeg aktivnog igrača, za Disciplinskog sudiju ABA lige i odlučila da Žalbeno veće ABA lige ostane u istom sastavu.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.