Poznato ko sudi El Klasiko, Barselona neće biti oduševljena izborom sudije 1Foto: EPA-EFE/Biel Alino

Sada je poznat arbitar koji će suditi čuveni El Klasiko između Reala i Barselone u nedelju (21 čas) na stadionu „Santijago Bernabeu“.

U pitanju je Cezar Soto Grado.

Ovo je četvrti put ove sezone da će suditi Realu, a u prethodne tri utakmice izabranici Karla Ančelotija nisu izgubili.

Prvo im je sudio u petom kolu kada su pobedili Real Sosijedad rezultatom 2:1. Drugi put u remiju 1:1 sa Betisom u okviru 16. kola Primere i poslednji put u pobedi nad Las Palmasom od 1:2.

Sa druge strane biće to treći put da sudi Barseloni ove sezone, piše katalonski sportski list Mundo Deportivo.

Prvi put im je sudio na gostovanju Hetafeu koji se završio nerešenim rezultatom odnosno podelom bodova, a interesantno je to da je meč obeležilo prvo isključenje u sezoni trenera Blaugrane Ćavija Ernandeza.

Soto Grado je ponovo sudio Barseloni na gostovanju u Granadi, koje se takođe završilo nerešenim rezultatom 2:2 i gde su se Katalonci ponovo žalili na 43-godišnjeg sudiju.

On je u karijeri devet puta sudio utakmice Barselone, a katalonski tim ima učinak od tri pobede, dva remija i četiri poraza u njima.

U poslednje četiri godine samo je šest puta sudio utakmice u kojima je igrala Barsa, a poslednju pobedu kada je on sudio Katalonci su ostvarili 27. novembra 2021. kada su u gostima savladali Viljareal rezultatom 1:3.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari