Na Hipodromu u Požarevcu juče su završene 45. jubilarne Ljubičevske konjičke igre. Nekoliko hiljada posetilaca na završnom danu igara imala je prilike da vidi trenutno najbolja galopska i kasačka grla u Srbiji. U galopskoj trci „Kostolac“ na 1.300 metara trijumfovalo je grlo Persian Devil iz Ergele Surčin, na drugom mestu našlo se grlo Big Bull iz Ergele „Ljubičevo“, a na trećem grlo Centurion.

Na Hipodromu u Požarevcu juče su završene 45. jubilarne Ljubičevske konjičke igre. Nekoliko hiljada posetilaca na završnom danu igara imala je prilike da vidi trenutno najbolja galopska i kasačka grla u Srbiji. U galopskoj trci „Kostolac“ na 1.300 metara trijumfovalo je grlo Persian Devil iz Ergele Surčin, na drugom mestu našlo se grlo Big Bull iz Ergele „Ljubičevo“, a na trećem grlo Centurion. U kasačkoj trci „Stig“ na 2.200 metara kroz cilj prvo je prošlo grlo Blondie, a druga pozicija pripala je grlu Grand amore, oba grla su vlasništvo Mukić Branislava. Treće mesto u ovoj trci zauzelo je grlo Paco. U takođe kasačkoj trci „Knez Mihailo“ na 2.200 metara pobedilo je grlo Don puro, na drugom mestu našlo se grlo Timber chans, a na trećem grlo Football. Najbolje grlo u galopskoj trci „Braničevo“ bio je Isander štale M&G racing team, druga pozicija pripala je kobili Baletic, a treće je bilo grlo Keep Appeal. U najzanimljivijoj i najjačoj trci poslednjeg takmičarskog dana igara, trci „Kup Ljubičeva“ na 2.400 metara u veoma oštroj konkurenciji, trijumfovalo je grlo Distant Charm iz Ergele Potkovica Spaija u čijem je sedlu bio džokej Darko Filipović. Drugo mesto zauzelo je grlo Princ Surčinski, vlasništvo Ergele „Surčin“, a treće na cilj stiglo je grlo Trinidad, vlasnika Vujokovića.
Ljubičevske konjičke igre ne bi bile to što jesu bez tradicionalnog Konjičkog višeboja. U možda do sada najjačoj konkurenciji, recimo samo da je prošlogodišnji vitez ispao u polufinalu, novi vitez Ljubičeva, kome je pripao crveni viteški plašt i sablja je Davorin Živković. U pet disciplina, gađanje topuzom, gađanje strelom, kurirsko jahanje, gađanje kopljem i seči sabljom, Davorin je osvojio 13 od mogućih 15 poena.
Pored brojnih ljubitelja konjičkog sporta, ljudi iz javnog i političkog života Srbije, igrama je prisustvovao i ministar policije Ivica Dačić. Popularnost igara je svake godine sve veća, a od ove godine titulu počasnog viteza Ljubičeva nosiće i naš srebrni plivač sa olimpijskim igara Milorad Čavić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari