Predsednik Košarkaškog saveza Španije: Lorenco Braun se odrekao američkog pasoša da bi zaigrao za nas 1EPA-EFE/JUAN CARLOS CARDENAS

Odluka Košarkaškog saveza Španije da naturalizuje Lorenca Brauna naišla je na burne rekacije, ne samo tamošnje javnosti, već i španskih košarkaša koji su se tim povodom i zvanično oglasili. Oni su naveli da je odluka legitimna ali štetna za španske košarkaške interese.

Nedugo zatim, tim povodom oglasio se i Horhe Garbahosa, predsednik Košarkaškog saveza Španije.

„Ova odluka (o naturalizaciji Brauna) dobro će doći španskoj košarci da ostane konkurentna. Lorenco se odrekao svog američkog pasoša da bi igrao za Španiju. Ostavio je mnogo stvari iza sebe i to cenimo. Ako imate igrača sa tako velikim interesovanjem da igra, bila bi greška da to ne iskoristite“, odogovrio je Garbahosa španskim košarkašima.

Nekada proslavljeni košarkaš i reprezentativac Španije smatra da naturalizacija Brauna neće imati štetne posledice po mlade španske igrače koji maštaju o tome da zaigraju za svoju zemlju.

„U poslednjih pet godina mnogi su debitovali za reprezentaciju. Naš savez daje priliku mladima“, uverava Garbahosa, verovanto svestan da Španija naturalizuje košarkaše već poslednjih par decenija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari