Predsednik Lacija: Odbio sam 140 miliona evra za Milinković-Savića 1foto EPA-EFE/Riccardo Antimiani

Sezona se bliži kraju, a nekako posledično, krenula je licitacija u vezi sa tim u kojem će klubu Sergej MIlinković-Savić nastaviti karijeru. U poslednja tri leta nagađalo se i govorilo o bogatim ponudama koje su stizale na adresu Lacija; pisalo se o interesovanjima PSŽ-a, Juventusa, Mančester junajteda… Klaudio Lotito, prvi čovek Rimljana, otkrio je da je odbio ponudu vrednu 140 miliona evra, računajući o interesima srpskog reprezentativca.

Predstojeće leto biće poslednje u kojem će Lacio moći da uzme veliko obeštećenje na ime transfera Milinković-Savića. Njemu ugovor sa Lacijom traje do 2024.

Lotito tvrdi da je u prošlosti odbio ponudu za Srbina težine impozantnih 140 miliona evra.

„U prošlosti sam dobio nepristojnu ponudu od 140.000.000 evra i odlučio sam da ga ne prodam. Mislim da sam jedini takav slučaj u svetu fudbala“, otkrio je Lotito koji je preuzeo klub 2004. spasivši ga od bankrota.

Prvi čovek Lacija poručio je da Milinković-Savić nije na prodaju.

„Uvek se govori o novcu, a ja uvek prvo pričam o tehničkim i moralnim kvalitetima fudbalera. Milinković nije na prodaju, previše ga cenim. Da li vidite negde znak da je na prodaju? Da biste nekog kupili morate da imate i onoga ko prodaje“, naveo je Lotito i time samo naglasio da do transfera može doći samo ako u pitanju bude bio vrhunski klub i pritom ponuda zadovolji obe strane.

„Mnogo poštujem Milinkovića, on je igrač koji pravi razliku i imam dobar odnos s njim. U mom klubu, ljudska vrednost je ispred ekonomske… U današnjem svetu imamo problem sa poštovanjem ljudi i fudbalera. Ipak, ako bi se pojavio vrhunski klub, sa važnom ponudom, pitao bih igrača šta želi da radi. Ali morao bi da bude zaista vrhunski“, jasan je prvi čovek Lacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari