"Predsednik nije mnogo pogrešio, hvala Vučiću": Nebojša Čović "priznao" veći poreski dug 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Predsednik Crvene zvezde objasnio neslaganje brojki koje su izneli prvi čovek države i on.

Mada je tvrdio da je poreski dug košarkaške sekcije najvećeg srpskog Sportskog društva znatno manji od 1.000.000 evra, Nebojša Čović sada priznaje da njegova računica nije bila dobra.

„Tamo u Poreskoj upravi ima jedna nervozna Mira… Ona je službenik kojeg mi plaćamo, jer žena mora da prizna ono što smo završili ranije. Nikada Zvezdin dug u košarci, kada su porezi u pitanju nije bio veći od 100.000 evra. Nikada. Zvezdin dug je sada oko 600-700.000 evra. Osnovan je u odnosu na PDV…“, izjavio je pre neki dan glavnokomandujući KKCZ , da bi u međuvremenu drugačije izračunao.

„Nisam uzeo PDV iz decembra 2022. godine, tako da je dug za porez oko milion evra, tako da nije predsednik Vučić mnogo pogrešio. Ja priznajem grešku, ali nije bila namera da polemišem, ocenjujem. Vrlo smo zahvalni državi i predsedniku Aleksandru Vučiću.

Njegov pristup, kada je sport u pitanju, veoma dobar. Svi savezi su pokriveni, po pitanju poreza moramo da budemo svi uravnoteženi. Naš dug za porez se odnosi na PDV. Nemate bolji kredit od osam miliona evra duga za porez“, objasnio je Zvezdin predsednik večeras novinarima, pa dodao par stvari.

„U 2022. godine mi smo za porez platiti 103 miliona dinara. Ove godine 13 miliona evra. Mi imamo eksel tabele, neka ih i drugi naprave. Bez pomoći države mi ne bi mogli da funkcionišemo, samo što mi jedini imamo hrabrosti da to i kažemo.

Naš dug se odnosi na 2021. godinu, pa onda delimično nismo plaćali u kontinuitetu, ali moram da kažem koliko smo dali za porez, od 1. jula – izdvojila za poreze 7,737.000 evra“, naveo je Nebojša Čović u druženju sa „sedmom silom“, povodom (ne)učestvovanja u završnici Kupa Radivoja Koraća u Nišu (15 – 18. februar).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari