Crvena zvezda večeras kreće u odbranu trofeja namenjenog pobedniku Kupa Radivoja Koraća, osvojenog nakon pobede nad Hemofarmom u velikom finalu prošlog februara. Crveno – belima je to bio peti put u istoriji da se okite naslovom pobednika nacionalnog Kupa, a da bi ostali u trci i za šestim najpre moraju u okviru četvrtfinala biti bolji od novosadske Vojvodine, lidera Sinalko naše lige.

Crvena zvezda večeras kreće u odbranu trofeja namenjenog pobedniku Kupa Radivoja Koraća, osvojenog nakon pobede nad Hemofarmom u velikom finalu prošlog februara. Crveno – belima je to bio peti put u istoriji da se okite naslovom pobednika nacionalnog Kupa, a da bi ostali u trci i za šestim najpre moraju u okviru četvrtfinala biti bolji od novosadske Vojvodine, lidera Sinalko naše lige. Trijumf u pomenutom takmičenju mnogo će značiti i na psihološkom planu za crveno – bele s obzirom na to da im sledi niz teških utakmica kako na evrosceni tako i u okviru NLB lige u kojoj se grčevito bore za mesto koje vodi u plej – of, ali i samom treneru Šakoti kome se nakon poraza u derbiju i nekoliko loših partija njegovih pulena ozbiljno „drma“ klupa. On je svestan težine zadatka postavljenog pred njega i tim, ali uverava da su svi u crveno – belom taboru spremni za duel.
– Žreb nam definitivno nije bio naklonjen, dobili smo najtežeg mogućeg protivnika. Vojvodina je ubedljivo prva u domaćem šampionatu, a u svojim redovima ima izuzetno kvalitetne pojedince. S jedne strane je opterećenje što u Kragujevac stižemo kao branioci trofeja, ali s druge i imperativ jer u tome vidimo svoju šansu. Ne brine me puno što nam duel sa Vojvodinom dolazi nakon poraza u derbiju, zabrinut sam zbog zdravstvenog stanja mojih igrača – Popović nije zalečio upalu uva, Gurović ne trenira zbog žulja, a Mišanović se zbog bolesti tek nedavno priključio treninzima. Ipak, mi smo favoriti u ovom meču i to moramo opravdati na terenu, od igrača očekujem maksimum – kaže Zvezdin strateg.

Raspored

PAROVI 1/4 FINALA: sinoć su igrali: Partizan – Radnički 034, Hemofarm – Mega ishrana, večeras: FMP – Novi Sad, Crvena zvezda – Vojvodina

POLUFINALE (10. februar): pobednici prvog dana (20.30), pobednici drugog dana (18.OO sati).

FINALE: 11. februar u 19 časova

Crvena zvezda i Vojvodina do sada su se sastajali 40 puta i tradicija je na strani Beograđana – 31 trijumf i svega devet poraza, a poslednji put snagu su u okviru Kupa odmerili pre tri godine u polufinalu u Novom Sadu, kada su crveno – beli slavili nakon produžetka. Trijumf je i ovoga puta primarni i jedini cilj Šakotinih pulena, a da su svi u timu sa Malog Kalemegdana „naoštreni“ i maksimalno spremni za večerašnji duel svedoče i reči mladog Zvezdinog organizatora igre Igora Miloševića.
– Kup je trofej koji bi značio mnogo i nama igračima i klubu i zato ćemo pokušati da ga odbranimo. U Kragujevac idemo maksimalno angažovano, moramo pokazati karakter i da smo veliki tim. U duel ulazimo bez opuštanja i idemo na pobedu – istakao je Milošević i dodao da je poraz od Partizana već zaboravljen.
Meč se igra od 20.30 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari