Domino efekat: Partizanovom penalu iz kojeg je postignuta pobeda prethodio očigledan prekršaj njegovog igrača 1Foto: Dusan Milenkovic/Starsport

Upornost Partizanovih fudbalera da se i u drugoj utakmici uzastopce u državnom šampionatu podignu do pobede uprkos vođstvu svojih protivnika s 2:0 za svaku je pohvalu i vetar je u jedra crno-belima da posle kraha u Evropi očvrsnu u ambiciji da najzad prekinu višegodišnju prevlast svog večitog rivala Crvene zvezde.

U minuloj utakmici, u Humskoj, Radnik ima za čim da žali, a najmanje za jednim bodom, koji mu je izmigoljio debelo u nadoknadi vremena, pošto je domaćin iz svog drugog penala na meču dao gol i za potpuni preokret (3:2).

Surdulički tim ima zbog čega i da se žali, jer umesto što je i drugi put dosuđena najstroža kazna, prethodio joj je očigledan prekršaj Partizanovog igrača.

U klasičnom domino efektu crno-bela „trojka“ Mihajlo Ilić se navalio na leđa kapitena Surduličana Mihaila Oreščanina, koji je, gubeći tlo pod nogama, posrnuo napred i nikako nije mogao da, ugruvan između dvojice protivničkih igrača, izbegne sudar sa Saldanjom ispred sebe.

Brazilski napadač, i to je belodano jasno, malte ne na gol-liniji je trebalo samo da se pokloni na centaršut da bi lopta ušla u gol, ali ga je Oreščanin, mimo svoje zamisli, omeo u odsudnom trenu.

Glavnom sudiji Dejanu Trifkoviću je iz sobe za VAR predočeno da pogleda snimak sporne situacije, ali ne da bi bio načisto s tim je li trebalo dosuditi jedanaesterac nego da otkloni nedoumicu oko ofsajda.

O tome u izjavi za portal Maksbetsport ukazuje Raka Đurović, nekadašnji fudbalski arbitar.

Trifkovićeva konačna presuda je glasila: Saldanja se nije našao u nedozvoljenoj poziciji, a prekršaj nad njim je bio za penal.

Domino efekat: Partizanovom penalu iz kojeg je postignuta pobeda prethodio očigledan prekršaj njegovog igrača 2
Foto: BETA/BRANISLAV BOZIC)

Oreščanin je pride dobio crveni karton. Bibras Natho je doneo veliku radost Partizanu.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari