Preminuo Dragoslav Šekularac 1Foto: STARSPORT

Danas je u Beogradu preminuo legendarni fudbaler Crvene zvezde Dragoslav Šekularac. Vest o tome na svom tviter nalogu objavio je FK Crvena zvezda.

„Jutros nas je, u 81. godini, napustila druga Zvezdina zvezda, virtuoz sa loptom, Dragoslav Šekularac. Šeki, počivaj u miru“, navodi se u tvitu.

Popularni Šeki rođen je 8. novembra 1937. godine u Štipu, u Makedoniji. Bio je druga velika „zvezda“ posle Rajka Mitića. Bio je verovatno jedan od najboljih driblera u istoriji jugoslovenskog fudbala. Igrao u veznom redu. Bio je standardni član fudbalske reprezentacije Jugoslavije, i u to vreme i njen najbolji pojedinac.

Prvu utakmicu za Crvenu zvezdu, kako prenosi FoNet odigrao je 1955. godine, a za 11 godina Zvezdin dres nosio je na još 470 utakmica i postigao 119 golova. Sa Crvenom zvezdom osvojio je sedam titula prvaka države i pet kupova. Ostaće upamćen kao vrhunski dribler i druga Zvezdina zvezda uz Rajka Mitića. Šekularac je za državnu reprezentaciju odigrao 41 utakmicu i postigao šest golova.

Posle incidenta na utakmici, zbog koje je bio kažnjen sa dve godine neigranja, karijera mu je naglo prekinuta. Bio je i idejni kreator Zvezdine zlatne generacije `91 i prvi koji je želeo da napravi tim od mladih i perspektivnih, ali neafirmisanih igrača.

„Dosta toga dobrog, manje dobrog i lošeg sam napravio u igračkoj i trenerskoj karijeri. Biografi, hroničari i statističari bi možda izabrali druge stvari, ali ja sam najponosniji na tri priznanja. Na mesto u idealnom timu na Svetskom prvenstvu u Čileu 1962, naslov „Pele zaboravljen pored Šekularca“ u prestižnom Frans fudbalu i novinsku ocenu 11 na skali od 1 do 10 za jedan meč na Mondijalu“, govorio je Šekularac u intervjuu za Danas 2013. godine.

Vreme komemoracije i sahrane biće naknadno saopšteno.

http://

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari