Preminuo fudbaler posle teške bolesti, svojevremeno umalo zaigrao za Zvezdu 1Foto: Emir Sadovic/Starsportphoto

Mario Božić, penzionisani fudbaler poreklom iz Bosne i Hercegovine, preminuo je u 40. godini posle duge i teške bolesti života, preneo je portal Nova. rs pozivajući se na „Sportal„.

Božić je tokom bogate igrače karijere branio boje Voždovca, Borca iz Čačka, a igrao je i za Slovan i Videoton, dok je za reprezentaciju svoje zemlje ubeležio dva nastupa.

U Srbiji je ostavio trag u Borcu iz Čačka, a pominjao se i kao želja Crvene zvezde.

Mario Božić, poreklom iz Bosne i Hercegovine, je već u mlađem uzrstu prešao u Srbiju, gde je započeo svoju senirsku karijeru. prvi klub mu je bio Loznica, a život je namesti da mu to bude i poslednji klub u kom će igrati profesionalno.

Božić je zamalo prešao u jednom momentu i u Crvenu zvezdu. Svojevremeno su crveno-beli želeli da ga dovedu u svoje redove, dok je bio član Slovana.

Tokom 2014. godine Božić se pominjao kao potencijalno pojačanje kluba iz ljutice Bogdana, međutim godinu dana kasnije je završio u čačanskom Borcu.

On je tom prilikom za klupski sajt istakao:

„Borac kao klub znam još iz mlađih kategorija, kada sam u dresu Loznice igrao protiv vršnjaka iz Čačka. To je za mene oduvek bio jedan od pravih srpskih klubova. Drugi razlog mog dolaska u Borac je što sam igrajući u Mađarskoj dobro upoznao sadašnjeg trenera Slavka Petrovića“, rekao je svojevremeno.

„Spreman sam da se dokazujem od prvog dana priprema i uveren sam da ćemo sa ovakvim igračkim kadrom, stručnim štabom i stabilnim klubom iza nas pokazati pravo lice na proleće i vratiti Borac na pozicije koje mu pripadaju. Rešio sam neke svoje dileme i potpuno sam spreman da se posvetim obavezama u Borcu“.

Tokom vrlo bogate igračke karijere igrao je i za beogradski Voždovac i čačanski Borac, ali i za Slovan i Videoton.

U martu 2007. Božić je dobio prvi poziv za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Na međunarodnoj sceni debitovao je 8. septembra 2007, ušavši kao zamena za Darka Maletića u porazu od Mađarske rezultatom 0:1. Njegova druga i poslednja reprezentativna utakmica bila je prijateljski meč protiv Bugarske u avgustu 2008. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari