Preminuo Nedeljko Kostić, direktor Omladinske škole Partizana u čije vreme su otkriveni Mitrović, Jovetić, Vlahović... 1foto: FK Partizan

Tužan dan za klub iz Humske i njegove navijače, jer je posle svog bivšeg fudbalera i trenera izgubio čoveka koji je vodio skauting službu „parnog valjka“.

Nedeljko Kostić je preminuo 8. decembra u 74. godini života, od čega je čak 14 godina proveo na mestu direktorra, evropski i svetski, priznate i cenjene Omladinske škole Partizana.

Sam nikada nije profesionalno igrao fudbal, ali je imao odličan njuh za dečake sa potencijalom. Zajedno sa čuvenim Dušanom Trbijevićem i drugim saradnicima otkrio je brojne talente, pa su u njegovo vreme crno-beli dres obukli talentovani klinci i potonje zvezde Aleksandar Mitrović, Stevan Jovetić, Dušan Vlahović, Saša Lukić, Strahinja Pavlović, Adem Ljajić…

Jedno vreme je bio trener smederevskog Sartida i Crvene zvezde iz Gnjilana, a sa 24 godine radio je kao trener, skaut i administrativac zemunske Galenike, koja se u to vreme takmičila u Srpskoj ligi.

Na mestu upravljača Partizanove „fabrike talenata“ nasledio je legendarnog Vladicu Kovačevića, a sam je mesto 2012. ustupio čuvenom Momčilu Vukotiću, da bi 2015. godine otišao u penziju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari