Presudio rafal crno-belih u trećoj četvrtini 1Foto: STARSPORT

Partizan je prekinuo seriju poraza i novu godinu otvorio pobedom nad Zadrom na svom parketu- 95:87 (20:18, 18:23, 39:22, 18:24), i makar privremeno se vratio na četvrtu poziciju koja plej-of znači.

Meč je prelomljen u trećoj četvrtini u kojoj su crno-beli dali više poena nego u prethodne dve ukupno, a za samo četiri minuta dali tri trojke kao u celom prvom poluvremenu.

Do tog trenutka viđane su slabosti u odbrani koje su stalni pratilac crno-belih ove sezone, nervoza se videla i u čak 10 izgubljenih lopti, te u trapavosti u napadu. Na sreću domaćih, ni Zadrani nisu blistali iako su na odmor otišli sa samo tri poena viška. Partizan je napravio napravili seriju 20:5 za samo pet minuta u trećoj četvrtini, proradio je šut i igra iz tranzicije, a i ukradeno je nekoliko lopti. Tačno pet minuta pre kraja crno-beli su imali plus 18 (89:71), usledio je opet loš period, Bostik i Špralja su zasipali koš trojkama, da bi na dva minuta pre kraja bilo 91:85, a tada je Nouls promašio šut koji je konačno odredio pobednika.

Najbolji je u Partizanu bio Najdžel Vilijams-Gos sa 22 poena, Novica Veličković je dao 18, a Šalić,Gagić, Aranitović i Miler po 10 poena. U Zadru je dominirao Džoš Bostik sa 27, Brzoja je dao 14 poena, a Špralja, Krajina i Nouls po 10.


Verbalni rat

Navijači Partizana iskoristili su slobodan ulazi i skoro napunili halu. Zbog žestokih sukoba na „jugu“ na fudbalskom derbiju sredinom decembra, svaka frakcija je zauzela po jednu tribinu u Pioniru. Tokom utakmice su se međusobno prozivali i vređali, a bilo je vidljivo i da je angažovano više policajaca nego što je uobičajeno.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari