Dušan Alimpijević Foto: STARSPORT

Ono što je Dejan Radonjić utemeljio: agresivna i snažna odbrana, pre svega na perimetru, teranje rivala na ishitrene šuteve iz neizgrađenih pozicija, Alimpijević želi da još više usavrši, zbog čega je tokom leta doveo, uglavnom, atletski predisponirane igrače. Još uvek bez kapitena Branka Lazića, ali sa oporavljenim Ognjenom Dobrićem, umesto da se Megi suprotstave suprotnom filozofijom, baziranoj na odbrani, crveno-beli su se utrkivali sa „ljubičastima“ u broju postignutih poena. Iako se mislilo da bi napad mogao da bude najveći problem ekipi u kojoj je čak 11 novajlija i da će se neuigranost kompenzovati u defanzivi, na startu ABA lige se ispostavilo da je problem trenutno lociran u odbrani.

– Ne mogu biti zadovoljan bilo čime osim pogledom na krajnji rezultat. To nije košarka koju mi treba da igramo ove godine i to nije košarka koju mi igramo. Ne možemo primati 80 poena i to su stvari koje se neće tolerisati ni kroz Evroligu, a u njoj treba da skupljamo iskustvo za ovakve utakmice. Ne obrnuto – realan je i samokritičan trener Alimpijević.

Problem bi trebalo da bude lociran na jedinici, jer Ročesti i Radičević veoma teško brane protivničku igru dva na dva, tačnije manjak pokretljivosti četvorki (Bjelica, Janković, Antić), odnosno visine i iskustva Lesora i Jovanovića. Mega je u skoku isparirala Zvezdi, pritom je u reketu dala više poena, samim tim centarska linija crveno-belih iskazala je dosta nesigurnosti. Alimpijević je već uvideo problem kada zbog ofanzivnih karakteristika, više od predviđenog, mora da drži istovremeno na parketu Ročestija i Feldina, baš kao protiv Mege, a obojica su krajnje prosečni defanzivci, nedovoljno snažnog tela i brzih nogu u stavu.

– Tim je dobio, a oni su poenterski bili ispred drugih. Imali su negativne stvari kroz odbranu i ne može se sve gledati kroz poene. Meni ovo nije neki napredak u odnosu na meč protiv Mornara; kad vidim da smo primili 80 poena, meni ne može da bude bolje – objektivan je Alimpijević.