Prijateljski susret juniorskih selekcija u Gornjem Milanovcu: Mijatovićev volej zgranuo Koradijeve azurine 1Foto: FSS

U susret kvalifikacijama za Evropsko juniorsko fudbalsko prvenstvo za igrače do 19 godina, koje se dogodine igra u Severnoj Irskoj, mlade nade Srbije i Italije su odigrale prvu od dve prijateljske utakmice.

I jednima i drugima će duel na Metalčevom stadionu u Gornjem Milanovcu ostati urezan u sećanju o počecima karijera, jer su prikazali dinamičan fudbal sa čak devet golova.

 

Srbija, koju vodi Radovan Krivokapić, sa igračima koji su prijatno iznenadili trećim mestom na Evropskom kadetskom šampionatu u Izraelu prošle godine, pobedila je s 5:4.

Prvi su poveli azurini, u 34. minutu. Na poluvreme se otišlo s nerešenim rezultatom jer je u 45. minutu mrežu zatresao Marko Mladenović, ofanzivni vezista rođen u Nemačkoj, koji je član Ajntrahta.

U nastavku su naši stekli prednost od dva gola preko Zvezdinog dragulja Jovana Mijatovića u 46. minutu i Mladenovića u 57. Italijani su preokrenuli pogocima u 71. iz penala, 76. i 80, ali se Srbija nije predala. Aleksej Vukičević, defanzivac, još jedna nada crveno-belih, postigao je izjednačujući gol u 85. minutu, a pobedonosni je bio Mijatovićevo malo remek-delo iz voleja na izdisaju meča.

Italijanski selektor Bernardo Koradi (47), nekadašnji reprezentativac, koji je igrao u Kjevu, Interu, Laciju, Parmi, Mančester sitiju i Valensiji, izjavio je da je prvo poluvreme bilo najbolje njegovog tima od kada ga je preuzeo.

Sledeći meč je u subotu u Staroj Pazovi, bazi FSS. Italijani su u tom uzrastu u julu ove godine postali prvaci Evrope  na Malti.

Srbija od 15. do 21. novembra u Bugarskoj učestvuje na kvalifikacionom turniru za odlazak u Severnu Irsku s domaćinom, Škotskom i Andorom. Dve prvoplasirane stiču kartu za drugi krug predtakmičenja. Možda upravo ta deca budu okosnica državnog tima kada se kroz pet godina, 2028, bude igralo Evropsko prvenstvo i u Belfastu.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari