Fudbalere Srbije očekuje užarena atmosfera, Mađari prodali 65.000 ulaznica za manje od četiri sata 1Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

Očekivano, izabranici Dragana Stojkovića imaće naspram sebe ne samo kolege u dresovima Mađarske već i frenetične navijače na stadionu Puškaš arena.

O samom značaju utakmice, koja će se 14. oktobra odigrati u Budimpešti, u okviru kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo, svedoči i podatak da je za manje od četiri sata prodato 65.000 karata koliki je, zapravo, i ukupan kapacitet Puškaš arene.

Posle pobede u Beogradu (2:1) Mađari se nadaju sličnom ishodu za tri dana, kojim bi se plasirali na kontinentalni šampionat naredne godine u Nemačkoj.

Uprkos euforiji, fudbaleri Mađarske ne podležu takvom stanju koje vlada među navijačima. Jednostavno, na poslednja dva gostovanja reprezentacije Srbije „orlovi“ su jednom remizirali i pobedili.

– Srpski tim je prepun dobrih igrača i možemo sa njima da se nosimo samo ako budemo pravi tim. Izostanak Vilija Orbana je udarac za nas, jer je on naš ključni igrač, ali verujem da ćemo ga odmeniti na pravi način. Naneli smo Srbima bolan poraz u Beogradu, oni sad dolaze kod nas sa željom da se revanširaju. Samo ako budemo disciplinovani i posvećeni kao kada smo igrali kod njih, moći ćemo da dođemo do dobrog rezultata – tvrdi Roland Šalai, fudbaler nemačkog Frajburga.

Ubeđene su naše severne komišije da će u narednom dvomeču sa Srbijom i Litvanijom obezbediti mesto na Evropskom prvenstvu.

– Svi u timu smo maksimalisti, želimo da uzmemo svih šest bodove iz ove dve utakmice. Neće biti lako, pogotovo protiv Srbije, koja dolazi dodatno motivisana posle poraza u Beogradu, ali ne plašimo ih se. Naš cilj je jasan, želimo da u oktobru završimo posao oko plasmana na prvenstvo Evrope.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari