Fudbaler Crvene zvezde mora da isplati milionski dug bivšem klubu 1Photo by Starsport.rs

Edmund Ado nalazi se u veoma teškoj i nezavidnoj situaciji.

Odluka da letos napokon pređe u Crvenu zvezdu za Edmunda Ada trenutno ne deluje kao previše vizionarska. Fudbaler iz Gane nije u planovima Baraka Bahara; od početka sezone nije zabeležio ni minut na terenu i deluje da pored Marka Stamenića i Hvan In Boma nema šta da traži.

Ipak, status u Crvenoj zvezdi možda je i najmanji problem za Edmunda Ada nakon što je FIFA u sporu između njega i bivšeg kluba Šerifa, a koji je pokrenut 7. jula 2023. godine, na osnovu odluke fudbalskog tribunala presudila u korist kluba iz Tiraspolja zbog koje će fudbaler morati da isplati Moldavcima čak 1.224,693 evra kao naknadu za kršenje ugovora bez opravdanog razloga, uz pet posto godišnje kamate.

U presudi je navedeno i da Spartak iz Subotice snosi moralnu odgovornost, s obzirom na to da je Ado iz Šerifa upravo prešao u klub iz Bačke (solidarna odgovornost).

Šerif će, pak, morati da isplati fudbaleru iz Gane 35.000 evra na osnovu neisplaćenih zarada.

Šampion Moldavije našao se u sporu sa Edmundom Adom nakon što se fudbaler nije pojavio u klubu, posle reprezentativne pauze u junu 2022. Fudbaler je trebalo da se vrati u klub 23. juna, a nakon što to nije uradio, pismenim putem je opomenut. Odluka o povratku je tada prolongirana za četiri dana, međutim Ado nije ispoštovao dogovor zbog čega je i pokrenut spor.

Situacija se nije poboljšala ni po dolasku fudbalera u Tiraspolj, naprotiv. Odlučio je Ganjanin da 10. novembra i definitivno napusti Moldaviju, a jedanaest dana kasnije poslao je Šerifu zahtev za momentalni raskid ugovora, međutim odgovor kluba stigao je tek 20. decembra i glasio je da ne postoji osnov za prekid saradnje.

Januara 2023. Spartak je kontaktirao Šerif u vezi sa pravnim statusom Ada u tom klubu i dobio je odgovor da je ugovor raskinut jednostrano bez pravnog osnova.

Ado je 12. januara podneo tužbu pred Fudbalskim triibunalom FIFA, a 20. januara potpisao je ugovor sa Subotičanima iako nije imao razrešen spor sa prethodnim klubom zbog čega će morati da isplati milionsku sumu Šerifu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari