Prijem kod gradonačelnika za trofejne karatiste valjevskog Kluba 014 1Foto: www.leparecvaljeva.rs

Mlade karatiste Kluba 014 Valjevo i njihovog predsednika Vladana Živanovića, ugostili su gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković i član Gradskog veća zadužen za sport Vladimir Mišković, saopštila je PR služba Grada, a prenosi portal Kolubarske.rs.

Kako se navodi u saopštenju, ovaj prijem je organizovan povodom odličnih rezultata koje je klub postigao u poslednje vreme, a kruna je bila prošlonedeljni nastup u Obrenovcu na 32. Karate turniru „Trofej Obrenovca”, na kome je nastupilo više od 70 klubova i oko 500 takmičara, među kojima i 19 iz Kluba 014 Valjevo, koji su osvojili čak 17 medalja.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je čestitao mladim karatistima na dosadašnjim dostignućima i poželeo im puno uspeha na budućim takmičenjima. Grad Valjevo će naredne godine izdvojiti još više novca za sport nego do sada – 97 miliona dinara i još tri miliona za školski sport, što će klubovima omogućiti bolje uslove za rad i takmičenja, poručili su predstavnici Grada, a prenose Kolubarske.

Mladi valjevski karatisti Sara Nešić i Lazar Pavlović osvojili su zlato, Iva Filipović, Jovana Marković, Anđela Sekulić, Đorđe Mitrović, Despot Smiljanić, Jovana Milovanović, Iva Krsmanović i Bogdan Pavlović osvojili su srebrne medalje, dok su Ksenija Kosić, Aleksa Matijević, Uroš Divnić, Lana Pavlović u svojim kategorijama kata osvojili bronzane medalje na turniru u Obrenovcu.

U kategoriji borbi Danica Milivojević, Anja Nikolić i Lena Aćimović osvojile su bronzane medalje. U kategoriji borbi nastupili su i Anđela Mitrović i Luka Goloskoković koji su u veoma jakoj konkurenciji pružili svoj maksimum.

Klub 014 broji između 50 i 80 članova, sa kojima radi kvalitetan trenerski tim: Marina Goloskoković, Predrag Branković, Milan Lepojević. Okosnicu kluba čine devojčice, kojih je čak 70 posto u odnosu na dečake.

Prijem kod gradonačelnika za trofejne karatiste valjevskog Kluba 014 2
Foto: www.leparecvaljeva.rs

Klub treninge organizuje u Domu sporta „General Svetomir Đukić”, u Valjevskoj gimnaziji, a finiš uvežbavanja sprovode u prostorijama CZNTK „Abrašević”.

Valjevski karatisti imaju velike planove za narednu godinu. Očekivanja su da će bar tri takmičara nastupiti na Balkanskom, a najmanje jedan takmičar na Evropskom prvenstvu u karateu.

Trenutno imaju 31 registrovanog takmičara, što je u rangu mnogo većih karate klubova u Srbiji, poručili su iz Kluba 014 Valjevo na prijemu kod gradonačelnika Valjeva, prenosi PR služba Grada a pišu danas Nezavisne internet novine Kolubarskog okruga.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.