Prijović otišao u Australiju 1foto: Marko Djokovic/Starsportphoto

Crvena zvezda ga je žarko želela prošlog leta; mesecima su ljudi iz LJutice Bogdana obigravali oko Aleksandra Prijovića, koji je imao visoke finansijske zahteve, obezbeđen bogatim ugovorom sa Al Itihadom. Ipak, nakon raskida sa saudijskim velikanom očekivalo se da srpski napadač nastavi karijeru na Starom kontinentu, međutim fudbaler rođen u Senkt Galenu odlučio se za selidbu u Australiju.

Potezom da potpiše za Vestern junajted u 32. godini života, Aleksandar Prijović kao da je izgubio motivaciju i želju da se ponovo dokazuje u vrhunskoj evropskoj konkurenciji.

Australijski klub osnovan je tek pre tri godine u predgrađu Melburna, u kome će Prijoavić živeti narednih godina, s obzirom na to da je potpisao višegodišnji ugovor.

U Vestern junajtedu kapiten će mu biti Alesandro Dijamanti, bivši reprezentativac Italije i fudbaler klubova poput Vest Hema, Bolonje, Fjorentine, Votforda, Atalante…

„Vrlo sam srećan što sam došao u Australiju i jedva čekam da iskusim nove stvari igrajući u novoj zemlji i takmičarskom prvenstvu. Znam da ima mnogo kvaliteta u A ligi, mnogo dobrih fudbalera i mnogo dobrih timova i radujem se našim susretima. Uveren sam da mogu golovima da pomognem timu da pobeđuje i možda napadne neku titulu u budućnosti“, istakao je Prijović na predstavljanju.

Džon Aloizi, trener Vestern junajteda, inače nekada odličan fudbaler i u evropskim okvirima (nastupao za Alaves, Osasunu, Portsmut…) oduševljen je saznanjem da će sarađivati sa nekadašnjim reprezentativcem Srbije i fudbalerom poljske Legije, solunskog Paoka, Al Itihada…

„Ono što mi se dopada kod Aleksandra je što stalno daje golove, bez obzira na to gde je igrao. Dopada mi se i njegova želja da nastavi tako u Vestern junajtedu“, naveo je Aloizi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari