Prinudan kraj sezone Rida 1EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Dopunska dijagnostika potvrdila pretpostavku da je košarkašu Budućnosti pukla Ahilova tetiva.

Amerikanac se povredio u prvom poluvremenu meča Evrokupa, sa Burgom u Podgorici, kada se i posumnjalo da se radi o jednoj od najtežih sportskih povreda, a sada je stigla potvrda crnih slutnji.

Magnetnom rezonancom utvrđeno je pravo stanje stvari, zbog kog 32-godišnji prvotimac crnogorskog kluba mora na operaciju i duže bolovanje.

Noga će mu biti imobilisana šest nedelja, posle čega ga čeka oporavak od tr do šest meseci. To sve znači da neće biti sposoban da igra ni u prvom delu naredne sezone, pogotovo što je imao i ranije imao isti problem.

Inače, ovo je Viliju Ridu druga godina u dresu Plavih, a beležio je 13,3 poena i 6,6 skokova po meču. Ove sezone je popravio prosečan učinak i postao važan faktor u košarci Podgoričana, pa bi njegov ostanak mogao da se oseti i u rezultatima Budućnosti, koji su ionako u silaznoj putanji.

U Evrokupu je minule takmičarske godine blistao, pa je bio uvršten i u prvu petorku turnira (13,5 poena i 7,3 uhvaćene lopte), dok je ove beležio nešto slabije brojke – 11,3 poena i 5,8 skokova.

Košarkaš rodom iz Kanzas Sitija je posle dve godine na Sent Luis koledžu igrao u Razvojnoj ligi. Karijera ga je kasnije vodila u Hapoel Elijat, okušao se i u Dominikanskoj republici, da bi 2015. godine konačno dobio šansu u NBA. U SAD je branio boje Bruklina, Majamija, LA Klipersa i Detroita. Pre dolaska u Budućnost bio je član Olimpijakosa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari