Privremeni prekid radova 1Budući izgled stadiona

Nakon samo dve nedelje od početka radova na rekonstrukciji Gradskog stadiona u Vranju po nalogu Građevinske inspekcije radovi su prekinuti zbog, kako je zvanično saopšteno, „nepoštovanja procedure u postavljanju izolacione tampon zone oko terena“ od strane angažovanog izvođača radova.

– Projekat se finansira sa 85 procenata iz IPA fondova EU i u skladu sa time je urađen i projekat rekonstrukcije koji se mora u potpunosti poštovati. Radi se o uočenom sitnom nedostatku koji će vrlo brzo biti otklonjen jer je to u skladu sa potpisanim ugovorom, pojasnio je novinarima Gradski većnik za sport Nenad Đorđević. On nije mogao da precizira da li će prekid radova koji je privremenog karaktera uticati na probijanje predviđenih rokova za rekonstrukciju, ali je naglasio da će prva faza radova biti nastavljena u skladu sa projektom.

Rekonstrukcija Gradskog stadiona koji je podignut sredinom šezdesetih godina finansira se u ukupnom iznosu sa 266.000 evra i predviđa kompletnu promenu terena, kao i izgradnju tribina i reflektora. Ovo je projekat jačanja sportske infrastrukture koji sa partnerski realizuje sa gradom Montana iz Republike Bugarske, a gradska uprava je u obavezi da u projektu participira sa petnaest procenata. Rok za završetak radova je druga polovina 2018. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari