Protivudar u vojvođanskoj ravnici: Krah protiv Makabija u Pireju Olimpijakos pretvorio u veličanstvenu pobedu u Bačkoj Topoli (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Srpski fudbal je imao timove u sva tri evropska klupska takmičenja ove sezone, ali su sva tri bili na začelju u grupi, daleko od utakmica koje sada zaokupljuju pažnju.

Silom prilika, međutim, igralo se i kod nas.

Makabi iz Tel Aviva, koji ne može da bude domaćin u svojoj zemlji zbog ratnog vihora, opredelio se da dočeka Olimpijakos u revanšu osmine finala Lige konferencije na stadionu TSC u Bačkoj Topoli, gde se u grupnom takmičenju sastajao sa Zorjom i Gentom.

 

Iz prvog meča u Pireju imao je odličan rezultat jer je pobedio s 4:1.

Grčki tim je u vojvođanskoj ravnici izvršio protivudar – 6:1.

Protivudar u vojvođanskoj ravnici: Krah protiv Makabija u Pireju Olimpijakos pretvorio u veličanstvenu pobedu u Bačkoj Topoli (VIDEO) 2
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Na poluvreme je otišao s vođstvom od 3:0. Najistaknutiji Makabijev igrač 36-godišnji Eran Zahavi je smanjio iz penala u 57. minutu, a marokanski napadač Ajub el Kabi, koji je dao i treći gol za Olimpijakos na izdisaju prvog dela meča, zatresao je mrežu i u 65. minutu.

Gosti, koje su mnogi otpisali, izborili su se za produžetke.

Stevan Jovetić, koji je u igru ušao u 82. minutu umesto Portugalca Andrea Orte, povisio je na 5:1 u 93.

 

Potkraj prvog produžtka grogirani Makabi je primio i šesti gol. Strelac je bio Jusef el Arabi, još jedan marokanski navalni igrač.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari