"Proučio sam Livakovića s našim golmanima": Mesi objasnio kako je iz penala savladao Hrvata 1EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Najbolji fudbaler Argentine uspeo je ono što nisu trojica Japanaca i jedan Brazilac u duelima sa drugoplasiranom selekcijom prošlog Svetskog prvenstva.

Dominik Livaković istakao se brojnim odbranama na Munidjalu u Kataru, a odbranjeni šutevi sa 11 metara na penal ruletima u osmini finala i četvrtfinalu učinili su ga posebno zaslužnim za ponovni plasman u Top 4, ali nije uspeo da uhvati udarac Lionela Mesija u 34. minutu polufinala sa Argentinom, kada su Gaučosi prelomili utakmicu i krenuli ka ubedljivoj pobedi (3:0).

„S našim golmanima Martinezom i Rullijem detaljno sam proučio tehniku hrvatskog golmana, posebno kod izvođenja penala. Odmah smo shvatili da uvek do kraja čeka igrača, odnosno da mu oni zaletom, pogledom i položajem tela „pokažu“ gde će pucati.

Zato sam shvatio da ne smem čekati, nego pucati što pre. Svima koji protiv Livakovića čekaju teško je dati gol. Zato sam odlučio pucati onako kako sam uradio i uspeo sam“, objasnio je Lionel Mesi,  prvi strelac i kasniji asistent na meču ovog utorka.

Takođe, za razliku od svojih prethodnika umesto blizu zemlje ili poluvisoko superstar Pari Sen Žermena loptu je poslao pod prečku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari