Prst krivice ka Pirlu 1Foto: EPA-EFE/ ALESSANDRO DI MARCO

Poraz Juventusa u Torinu od Barselone (0:2) u derbiju drugog kola Lige šampiona pao je na pleća trenera „stare dame“ Andree Pirla.

Italijanski mediji naročito su se uhvatili za izjavu da njegov tim „još uvek nije na nivou Barselone“, te su zbog toga postavili pitanje da li je Pirlo na nivou da vodi jedan Juventus.

„Gazeta delo sport“ u svom izveštaju konstatuje da je „Juventus bio inferioran ceo meč“, a „Korijere delo sport“ ističe da „Pirlo nije imao rešenje ne samo za Mesija već za Barseloninu decu“.

A od „dece“ koja su nosila igru Barse na terenu su bili Arauho (21), Pedri (17), Fati (17), dok su Dest (19) i Puig (21) ostali na klupi, iako trener Ronald Kuman redovno računa na njih.

Italijanske medije naročito je iznervirala izjava Pirla da su pojedini njegovi igrači još uvek previše mladi za nosioce igre na ovako jakoj utakmici.

– Ovo je bila velika utakmica i pomoći će na nam u procesu odrastanja. Artur, Betankur (23), Rabio (25) i Artur (24) su još uvek suviše mladi da nose igru. Ovo je bila za njih previše jaka utakmica. Moramo što brže ovo da zaboravimo. Još uvek nismo na nivou Barselone. Poraz na svom terenu nije lep, ali znali smo da će biti jako težak meč – izjavio je Pirlo.

Španski dnevnik „As“ ističe da bi Ronald Kuman uz Lea Mesija i mlade snage mogao da stvori neku novu snažnu Barselonu, ali da mu za to treba dati dovoljno vremena. Međutim, pitanje je koliko će Holanđanin vremena imati posle ostavke predsednika Đozepa Bartomeua, koji ga je letos doveo na kormilo.

– Ovo je igra koju želim. Sve je bilo onako kako smo zamislili u svlačionici. Ekipa se ponašala odgovorno ceo meč i to je ono što mi se veoma dopalo – rekao je Kuman.

Sevilja je golom Luka de Jonga u 56. minutu pobedila Ren (1:0), a srpski reprezentativac Nemanja Gudelj doprineo je trijumfu tek u poslednjih nekoliko minuta, pošto je u 89. ušao u igru. Trener španskog kluba Hulen Lopetegi pohvalio je sve igrače koji su bili na terenu protiv francuske ekipe.

– Nastavili smo da idemo napred celu utakmicu. Nismo stali ni kada smo postigli gol. Kada tako odigramo svih 90 minuta pobeda ne može da izostane, a jedino je pitanje koji će konačni rezultat biti. Ceo tim je odigrao dobro. I igrači koje sam ubacio u igru su shvatili da moraju da pruže maksimum kako bi rezultat ostao pozitivan – rekao je Lopetegi.

„Razbijeni“ (Sport ekspres) i „Zgromljeni“ (Gazeta) naslovi su u ruskim novinama posle debakla Krasnodara od Čelsija. Napadač „plavaca“ Timo Verner je uprkos visokoj pobedi od 4:0 pokušao da u svom nemačkom stilu spusti ekipu na zemlju.

– Nije bila laka utakmica. Prvo poluvreme je bilo naročito teško za nas. Tri gola smo postigli tek u poslednjih 15 minuta, ali tada se protivnik predao kada je video da ne može do preokreta – istakao je Verner.

Bodom u meču Klub Briž – Lacio (1:1) zadovoljniji su Belgijanci, a golman domaćih Simon Minjole posebno je bio srećan što je zaustavio šuteve srpskog reprezentativca Sergeja Milinković-Savića.

– Bio sam zabrinut zbog šansi koje je u prvom poluvremenu imao Milinković-Savić. Ipak, uspeo sam da ih odbranim i posle smo zatvorili sav prostor u drugom poluvremenu. Lacio je po posedu lopte bio bolji, mogao je postigne dva ili tri gola, ali uz snagu i sreću izašli smo kao pobednici – naglasio je Minjole koji očigledno bod računa kao tri.

Treneru Mančester junajteda nikako ne ide da složi kockice u Premijer ligi, ali zato u Ligi šampiona „đavoli“ blistaju. Pobedu od čak 5:0 nad Lajpcigom ne samo da nisu očekivali navijači, već je i Solskjer priznao da je iznenađen.

– Svaki pravi tim ide na to da pobedi u svakom meču, ali 5:0 niko od njih nije tražio. Markus (Rašford) je bio sjajan sa tri gola, vodio je ekipu kroz ceo meč. Retko se događa da ekipa iz Nemačke primi toliko golova, siguran sam da će kolega Nagelsman brzo podići svoju ekipu. Na nama je da nastavimo u ovom ritmu i u nedelju na našem „Old Trafordu“ pobedimo i Arsenal – zaključio je Solskjer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari