Prva recka u Kataloniji 1Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Bez obzira na trenutni položaj ekipa na tabeli, večerašnji meč između Barselone i Fenerbahčea sigurno će biti jedan od zanimljivijih u 9. kolu Evrolige.

Istovremeno, nakon nestvarne blamaže protiv Makabija, Baskonija će na istom mestu, pred svojim navijačima, pokušati da se iskupi u duelu sa CSKA. Moskovljani su, pak, prošle sezone, upravo u Vitoriji došli do osme titule šampiona Evrope.

Svetislav Pešić i Željko Obradović decenijama već imaju izuzetno dobar, maltene prijateljski odnos. Sticajem okolnosti, Fenerbahče će večeras pokušati da u Kataloniji dođe do prvog ovosezonskog trijumfa u gostima. Od dolaska u Fener 2013. Željko Obradović, popularni Žoc, nije imao lošiji evroligaški start.

Debakl u Moskvi u prošlom kolu protiv CSKA, nagnao je pojedine inostrane medije da pišu o navodnoj razočaranosti izvanrednog srpskog stručnjaka i rešenosti da napusti klupu turskog velikana. U Feneru su automatski demantovali takvo pisanje, poručivši da Obradović ima apsolutnu podršku uprave. Dijametralno suprotan skor: 6-2, 2-6 negde jasno ukazuje koliko će težak zadatak imati Obradović protiv jednog od najboljih napada u Evroligi.

Barselona u Blaugrani ne zna za poraz, doduše, od starta sezone samo je u dva navrata odigrala utakmice u Kataloniji (Alba i Valensija). Nando de Kolo je već dve nedelje van pogona, iako prosečno ne gube puno lopti, u Feneru se mnogo muče u napadu, a bez najboljeg strelca to deluje poprilično loše.

Baskonija je u prethodnom kolu doživela blamažu protiv Makabija. Konstantno su gubili tridesetak razlike, a poraz od Fuenlabrade u poslednjem kolu Endesa lige jasno pokazuje da je ekipa Velimira Perasovića u velikoj rezultatskoj i igračkoj krizi. CSKA u Evroligi igra bez većih oscilacija; za Vitoriju je vezuju lepe uspomene, s obzirom na to da su prošle godine u tom baskijskom gradu osvojili Evroligu.

– Dupli program ove nedelje obeležićemo gostovanjima u Španiji. Baskonija u poslednje vreme nema dobre rezultate, ali je to sasvim sigurno kvalitetan tim. Pokušaće da se iskupe za prethodni poraz. Borbeni su, imaju odlične atlete i sjajno trče u kontranapadu. Šengelija je dominantan u igri leđima, a pritom je i vrstan šuter – izanalizirao je Dimitris Itudis, trener CSKA, kvalitete večerašnjeg protivnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari