Prva teretana u Užicu koja je prilagođena osobama sa invaliditetom 1Foto: Grad Užice

Prva teretana u Užicu koja je prilagođena osobama sa invaliditetom otvorena je u objektu zatvorenog gradskog bazena.

Osim užičkih paraolimpijaca, taj prostor za vežbanje, u čije opremanje su AK Pora i prijatelji tog kluba uložili više od 25.000 evra, koristiće ostali građani i sportisti, jer su te usluge komercijalne.

Miloš Zarić, paraolimpijac sa pregršt domaćih i međunarodnih medalja i priznanja, objasnio je da je takva teretana od velikog značaja.

„Užice je centar paraolimpijskog sporta i zaslužuje da ima ovakvu teretanu. Sve sprave su prilagođene osobama sa invaliditetom, ali mogu da ih koriste i ostali sportisti iz redovnog sporta, kao i svi korisnici gradskog bazena“, kazao je Zarić.

„Nadam se“, dodao je, „da će, Grad Užice i Ministarstvo za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja pomoći da se napravi lift za prilaz teretani i postavi dizalica na bazenu kako bi i osobe sa invaliditetom mogle da ga koriste“.

Prva teretana u Užicu koja je prilagođena osobama sa invaliditetom 2
Foto: Grad Užice

On se zahvalio Gradu, predsedniku Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoranu Mićoviću, koji je prusustvovao današnjem otvaranju teretane, ali i drugima koji su podržali taj projekat.

Zoran Mićović je podsetio na to da naši sportisti sa invaliditeom sa svih domaćih i međunarodnih takmičenja donose veoma značajna priznanja.

„Ne postoji takmičenje na kome nisu popravili lični, regionalni, državni, svetski, pa i olimpijski rekord, a to je moguće samo ako imaju adekvatne uslove za pripreme. I ova teretana je jedan je od uslova za to“, poručio je Mićović.

On je objasnio da će u tom prostoru vežbati ne samo sportisti iz Užica, već i okolnih gradova.

Prva teretana u Užicu koja je prilagođena osobama sa invaliditetom 3
Zoran Mićović i Miloš Zarić/Foto: Grad Užice

Nenad Đokić, odnedavno direktor JP Veliki park koje gazduje sortskim objektima u gradu, najavio je mogućnost izgradnje lfta, koji bi omogućio prilaz teretani, dok je gradski većnik Srđan Nedeljković obećao da će Grad nastaviti da podržava užičke paraolimpijce.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari