Prvi mečevi NBA plej-ofa: Bogdanovićeva Atlanta lak plen Bostona, Filadelfija nemilosrdna prema Bruklinu 1EPA-EFE/CJ GUNTHER

Uvodne utakmice plej-of serije najjače košarkaške lige na svetu prošle bez rezultatskih iznenađenja.

Nogu je povukla Filadelfija, tako što je u potpunosti opravdala ulogu favorita protiv Bruklina – 121:101, ostvarivši prvu od četiri neophodne pobede za prolazak dalje u borbi za šampionski prsten,

Naravno, sve se vrtelo oko Džoela Embida (26 poena) i Džejmsa Hardena (23 p, uz 13 asistencija), a sjajni dvojac dobio je adekvatnu podršku Tobijasa Herisa (17), Tajrisa Maksija (13 poena) i Pola Rida (11).

Na drugoj strani, Mikelu Bridžisu nije vredelo što je sa 30 poena poneo zvanje najboljeg strelca meča, jer je maltene sam vodio bitku sa rivalom. Kameron Džonson dodao je svega 18, a Spenser Dinvidi 14 poena.

Konstantnim vođstvom i sigurnim držanjem, Filadelfija je napravila sjajnu uvertiru za drugi meč u seriji, kroz tri dana, kada će opet nastojati ponovo da iskoristi prednost igranja pred sopstvenom publikom.

Nešto zatim, domaćinstvo se isplatilo i Bostonu, pošto je postavio Atlantu na pravo mesto – 112:99. Konačan rezultat ne ilustruje na pravi način dominaciju Seltiksa, jer su Hoksima bežali i čitavih 32 poena.

Bogdan Bogdanović je dugo jedini bio bez iskorišćenog šuta među igračima oba sastava, ali je u 39. minutu posle 0/5 konačno pogodio koš – prvo iz šuta za tri poena, a onda uz faul na njemu, nakon krađe lopte.

Na kraju je srpski reprezentativac meč završio sa devet poena, četiri asistencije, isto toliko skokova, dve blokade, dve ukradene i jednom izgubljenom loptom za 28 minuta provedenih na parketu.

Od njegovih saigrača najefikasniji je bio Dižonte Marej sa 24 poena (10/25 iz igre), osam skokova i šest asistencija, dok je Trej Jang ubacio 16 i ostvario osam asistencija.

Kod Seltiksa se naročito istakao Džejlen Braun sa 29 poena i 12 skokova, Tejtum je skupio 25 poena i 11 skokova, a Derik Vajt je meč završio sa 24 poena, sedam asistencija i pet skokova.

Novi susret zakazan je za sredu, od 01.00 po srednjeevropskom vremenu, a njegovo poprište ostaje nepromenjeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari