Putin: SP u fudbalu - grandiozni praznik sporta 1Foto: FoNet/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je večeras, na ceremoniji žreba za Svetsko prvenstvo u fudbalu u Rusiji 2018. godine, koja se održava u Kremlju, da ta zemlja sa velikim nestrpljenjem očekuje šampionat i izrazio očekivanje da će turnir biti jedan od najbolje organizovanih.

Putin je rekao da će 32 najbolje fudbalske reprezentacije saznati imena svojih protivnika i dodao da se Rusija raduje što će najbolji fudbaleri sveta pokazati umeće i majstorstvo.

Nadamo se i očekujemo da će ovaj šampionat promovisati Rusiju i kvalitet u fudbalu, da će biti prilike da se vide lideri na globalnoj sceni i da će Rusija, kao domaćin šampionata, ostaviti dobar utisak, rekao je Putin.

Iza nas je naporan rad, dali smo sve od sebe da u svim regionima odradimo poslednje pripreme. Drago mi je što će fudbaleri i najvijači sa svih kontinenata doći u Rusiju, rekao je on.

Šaljemo poruke prijateljstva, rekao je Putin i naglasio da se raduje što su i neka važna ruska imena ispisala istoriju svetskog fudbala, navodeći legendarnog golmana Lava Jašina.

Uveren sam da će predstojeći šampionat doprineti razvoju Rusije i ruskog fudbala i da će biti prekretnica za mlade ljude, rekao je Putin.

Ceremonija žreba će biti uzbudljiva, želim svima sreću i nadam se da će najbolji fudbaleri sa zadovoljstvom doći do titule šampiona sveta, a da ćemo svi uživati u majstorijama. Dobrodošli u Rusiju, rekao je Putin.

Predsednik FIFA Đani Infantino zahvalio je predstavnicima zemlje domaćina na svemu što su uradili proteklih godina, kako bi se došlo „na korak“ bliže finalnom turniru.

Infantino je rekao da će se mečevi igrati u 11 gradova, na 12 stadiona.

Rusija je najveća zemlja na svetu i imaju značajnu fudbalsku tradiciju i iskustvo, rekao je Infantino.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari