Rađa tužan zbog uklanjanja murala posvećenom Jugoplastici 1Foto: Pixabay/Kalasancjusz

Danas su po nalogu splitskih gradskih vlasti komunalci prebrisali veoma lep mural posvećen Jugoplastici, trostrukom prvaku Evrope u košarci.

Mural u čast najbolje evropske klupske košarkaške momčadi u istoriji oslikan je pre dve sedmice, ali je danas uklonjen. Portal index piše da je nije uspeo da dobije komunalni resor grada Splita i odgovor zašto je došlo do skidanja murala i kome u Splitu smeta uspomena na trostrukog prvaka Evrope u košarci.

Splićani su ogorčeni činom gradskih vlasti i to iskazuju u komentarima na društvenim mrežama. Košarkaš Dino Rađa, član slavne generacije Jugoplastike i stanar košarkaške kuće slavnih u Springfildu nije imao volje da komentirati odluku gradskih vlasti. „Tužan sam i žalostan i bolje je da ne kažem sve što mislim“ rekao je Rađa Indexu.

Čitaoci Indexa, među kojima je bilo puno i Splićana, ogorčeni su činom gradskih vlasti i u svojim komentarima ispod članka te na Fejbuku nisu skrivali bes zbog oskvrnjivanja jednog od simbola Splita. Izdvojili su samo nekoliko od njih.

“Split treba hitno prominiti ime da bar nama koji smo tu rođeni ostanu lepe uspomene.“ “Moj Split se već odavno pretvara u selendru i cirkus kojim upravljaju nepismeni buzdovani i crvi u odelima. Ne daj se, grade moj najlepši na svetu!!!“ “Prebrisali sretne uspomene iz prošlosti da ih ne podsećaju na traume sadašnjosti.“

“Sve treba uništiti, izbrisati, jer Hrvatska kao da nije postojala pre 90. godina. Žalosno je što se tako sramimo svoje prošlosti.“ Split se srami svega zbog čega je veliki grad. Srame se svojih partizana, draže su im ustaše i italijanski jezik, srame se Jugoplastike… Kontra razumu ide ovaj grad.’

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari