Radnik i Napredak igrali bez golova, stativa i isključenje u Surdulici 1Foto: FK Radnik

Fudbaleri Radnika i kruševačkog Napretka odigrali su sinoć u Surdulici nerešeno 0:0, u poslednjoj utakmici 23. kola Linglong Super lige Srbije.

Najbolju priliku na meču propustili su igrači Napretka, i to u 31. minutu, kada je Spremo pogodio stativu Ranđelovićevog gola, šutem iskosa sa leve strane.

U naredna dva minuta obe ekipe mogle su do gola. Najpre domaći tim, kada je, posle centaršuta Lukića, iz izgledne šanse Radmanovac šutirao po sredini gola Vasiljevića, da bi, samo minut kasnije, Đorđe Jovanović sa pet metara uputio udarac glavom, ali čuvar mreže Surduličana nije imao problema s tom loptom.

Pred sam kraj poluvremena, napadač gostiju Melunović dobija drugi žuti karton – i to samo deset minuta od prvog. Igrač Radnika Radmanovac posle centaršuta udara loptu glavom, a njega, čini se, laktom Melunović i pravi prekršaj u skoku. Ovaj faul je, po proceni glavnog sudije Milana Mitića, bio dovoljan za drugi žuti, odnosno crveni karton napadaču Napretka.

To je značilo da će Radnik imati celo drugo poluvreme igrača više, pa se činilo da bi tim koji sa klupe predvodi Dušan Đorđević mogao da se trgne, jer je veći deo prvog dela bio u podređenom položaju, rezervisaniji, bez izražene namere da odlučno i u serijama napada rivala.

Radnik i Napredak igrali bez golova, stativa i isključenje u Surdulici 2
Foto: FK Radnik

Na početku drugog poluvremena počela je jaka kiša, što nije smetalo navijačima Napretka da nastave sa pesmom kao i u prvih 45 minuta. Gradski stadion u Surdulici nije bio ispunjen, iako je ulaz bio slobodan.

Domaća ekipa je pred sam kraj utakmice propustila možda i najzreliju šansu za gol. Igrao se 88. minut, kada Milovanović, mladi napadač Radnika, iz dva pokušaja nije uspeo da zatrese mrežu gostiju. Prvi mu je udarac golman Vasiljević odbranio, a kod drugog lopta u lice pogađa odbrambenog igrača Napretka, Jovanovića.

Na početku meča videli smo inicijativu Kruševljana, kao i nekoliko bezopasnih centaršuteva na obe strane, nakon čega je usledio mirniji period, bez velikih šansi.

U drugom poluvremenu igrači Radnika bili su konkretniji, sa više prilika da ugroze gol rivala. U 67. minutu Spasić izlazi sam ispred golmana Napretka, ali promašuje zicer. Možda je napadaču domaćih uteha mogla biti činjenica da se u ovoj situaciji nalazio u ofsajdu.

Sinoćnja utakmica je treća zaredom na kojoj superligaš iz Surdulice nije uspeo da postigne gol na svom stadionu.

Posle ovog meča, poslednjeg u okviru 23. runde Super lige, Radnik zauzima 13. poziciju na tabeli sa 25 bodova, dok je tim iz Kruševca na petom mestu sa osvojenim 31 poenom.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari