Radonjić karijeru nastavlja u Seriji A 1foto Peđa Milosavljević /Starsport

Nemanja Radonjić završio je sa neuspešnom epizodom u Marselju i prema vestima iz Italije, karijeru će nastaviti u Torinu. Reprezentativac Srbije trebalo bi da zameni Josipa Brekala koji je prošle sezone nastupao za „bikove“ na pozajmici iz Volfsburga.

Djanluka di Marcio piše da je Radonjić već na putu za Torino i da će sutra obaviti lekarske preglede.

Brzonogi fudbaler trebalo bi da se priključi zemljacima u klubu, Saši Lukiću i Vanji Milinkoviću Saviću, a koje sa klupe predvodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić.

Radonjić je u Marselj došao pre četiri godine iz Crvene zvezde u transferu teškom 12.000.000 evra i potpisao petogodišnji ugovor vredan nešto preko 2.000.0000 evra bruto po sezoni.

U uvodnoj i narendoj godini na Veledromu, Radonjić je imao solidne statističke brojke, međutim odlaskom Andrea Viljaša Boaša definitivno je izgubio mesto u ekipi.

Usledila je bila pozajmica u berlisnku Hertu, iako se očekivalo da će se snaći u Bundesligi, nije uspeo da se izbori za mesto u startnoj postavi.

Letos je otišao na novu pozajmicu. Ovoga puta u Benfiku koja je imala opciju da ga otkupi za 8.000.000 evra ali je nije iskoristila jer je Srbin odigrao samo 12 mečeva i nije ispunio očekivanja.

S obzirom na to da je ulazio u poslednju godinu ugovora, Marselj je bio spreman da ga pusti za daleko povoljnije finansijske uslove.

Navodno, i Zvezda je bila u igri, ali nije mogla da ispuni finansijske zahteve Francuza u vidu dva miliona evra i čak 40 odsto od narednog transfera.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari