Radonjić pred Makabi: Enigma je najveća kako ćemo izgledati 1foto: Srđan Stevanović /Starsport

Makabi jeste rival koji je i te kako pobediv u hali „Aleksandar Nikolić“, međutim u okolnostima kada će to sutra (19.00, 29. kolo Evrolige) biti čak treći meč u poslednjih pet dana za crveno-bele, mogućnost „kiksa“ je zaista velika. U taboru Crvene zvezde su svesni te činjenice, posebno jer je trijumf nad Realom sadržao ogromnu fizičku i mentalnu potrošnju.

Otežavajuča okolnost po Zvezdu biće i ta da povređeni Stefan Marković i Maik Cirbes neće biti kadri da pomognu saigračima, koj se nakon tri vezane evroligaške pobede nalaze u zoni plej-ofa, koja je dodatno proširena nedavnom suspenzijom ruskih klubova.

„Ritam je žestok, nije to samo sinoć utakmica, nego i pre dva dana, pa pre tri dana… Nadam se da ćemo imati dovoljno energije da možemo da odigramo i budemo konkurentni ekipi Makabija“, oprezan je trener Radonjić, uprkos i dodatnoj činjenici da je Zvzeda savladala Makabi u poslednjih pet međusobnih mečeva kod kuće.

„Odličan tim, individualno jako dobar. Ima igrače na svim pozicijama koji mogu mnogo toga, kako na centarskim, tako i na bekovskim pozicijama. Vilbekina, Žižića, Vilijamsa, Nanelija i puno toga još. Moraćemo da budemo dobri, ali najpre da vidimo koliko ćemo imati energije, što će proizvesti pitanje koncentracije tokom meča, ali verujem da ćemo uz podršku navijača biti dovoljno dobro da možemo da se nadamo dobrom rezultatu“, naveo je šef struke Crvene zvezde.

U prvom delu sezone Zvezda je odigrala sjajno u Tel Avivu i odnela ceo plen iz Menora Mivtačim arene (75:63).

„Komparacija sa duelom iz prvog dela nije realna. Iz ove perspektive to što smo tada napravili meni je jasno, ali tada je bilo svima veliko iznenađenje. Stvarno smo odigrali dobar meč, ali ga nismo analizirali u odnosu na sutrašnju situaciju. Moramo da budemo jako dobri u odbrani, jer su to napadači koji imaju puno poena u rukama. Videćemo kako ćemo mi da izgledamo, to je u ovom trenutku najveća enigma. Ovakav ritam i ovakav broj utakmica, ovako teški protivnici i mečevi, nije baš najzahvalnije pričati o tome, ali očekujem da će momci sutra biti malo bolji. Koliko, videćemo, ali da izvučemo sve iz nas u ovoj teškoj situaciji“, ratmišljanja je trener Radonjić.

Sinoć su navijači napravili sjajnu atmosferu u Pioniru, ali Radonjić se nada još boljoj već sutra.

„Očekujem bolju. Sinoć je bila dobra, ali sutra očekujem bolju – potrebna nam je bolja podrška“, pozvao je trener Zvezde navijače kluba da napune tribine i horski navijaju 40 minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari