Rafael Nadal otkrio da li će igrati na Australijen openu 1Foto: EPA-EFE/JONO SEARLE

Španski teniser Rafael Nadal odustao je od takmičenja na Australijen openu ove godine.

Kako je sam istakao, trenutno nije spreman da se takmiči na najvišem nivou zbog povreda.

Rafa je saopštio da ima rupturu mišića i da se vraća u Španiju, gde će ponovo radi na oporavku i vraćanju forme.

„Zdravo svima, tokom mog poslednjeg meča u Brizbejnu imao sam mali problem sa mišićem koji me je, kao što znate, zabrinuo. Kada sam stigao u Melburn, imao sam priliku da uradim magnetnu rezonancu i imam mikro rupturu na mišiću, ne u istom delu gde sam imao povredu i to je dobra vest. Trenutno nisam spreman da se takmičim na maksimalnom nivou u pet setova. Letim nazad u Španiju da vidim svog doktora, da se lečim i odmorim“, napisao je Nadal.

Nadal je pauzirao skoro godinu dana zbog različitih povreda i operacija, pa je vredno trenirao kako bi mogao uspešno da se vrati na teren.

To je i učinio na turniru u Brizbejnu, gde je savladao Tima i Kublera, ali je potom izgubio od Tompsona i to nakon tri propuštene meč lopte. Baš na tom meču se „Bik s Majorke“ ponovo žalio na povrede, pa je ponovo zabrinuo svoje navijače, a sada je samo potvrdio loše vesti.

„Naporno sam radio tokom godine za ovaj povratak i kao što sam uvek spominjao moj cilj je da za tri meseca budem na svom najboljem nivou. U okviru tužnih vesti za mene, štoi nisam u mogućnosti da igram pred neverovatnom publikom u Melburnu, ovo nije baš loša vest i svi ostajemo pozitivni sa evolucijom za sezonu. Zaista sam želeo da igram ovde u Australiji i imao sam priliku da odigram nekoliko mečeva, koji su me učinili veoma srećnim i pozitivnim. Hvala svima na podršci, vidimo se uskoro“, napisao je Rafa.

Nadal je stao na 22 osvojena grend slema, a već je prošle godine najavio da bi ova sezona mogla da mu bude poslednja u karijeri, piše Nova.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari