Rakas: Dug VK Partizan najmanje 6,5 miliona evra 1Foto: VK Partizan / Facebook (Arhiva)

Dug vaterpolo kluba Partizan iznosi najmanje 6,5 miliona evra, izjavila je danas u Beogradu direktorka kluba Tatijana Rakas.

„Dug VK Partizan je najmanje 6.500.000 evra, a verovatno je i veći“, rekla je Rakas na konferenciji za novinare na Banjici, prenosi portal Mondo.

Rakas je za lošu finansijsku situaciju optužila nedavno smenjenog predsednika Aleksandra Šoštara.

„Kada sam došla u klub videla sam da se knjige ne vode u VK Partizan, već u Sportskom savezu, gde je takođe bio Šoštar. Nisu bile knjižene plate, nisu nigde navođeni dugovi bivšim igračima. Šoštar mi je rekao: ‘Ne moraš nigde to da vodiš u knjigama’. Sve obaveze su evidentirane, što ne znači da ih nema još“, rekla je ona.

Portal Mondo je naveo da je imao uvid u određene papire i da se uverio da crno-beli za vodu duguju 41.700.000 dinara, a za struju 117.000.000 dinara.

Predsednik Upravnog odbora kluba Mirko Bradajić je istakao da sedmostruki šampion Evrope trenutno ima jedva sedam igrača u prvom timu.

„Od 2011. godine otišlo je iz kluba 87 igrača“, rekao je on.

Nezadovoljni roditelji dece koja treniraju u vaterpolo klubu Partizan, koji su na kratko prekinuli konferenciju, istakli su da je jeku odliv dece iz kluba i da ih je od 300 ostalo jedva 120 koji treniraju u Partizanu.

„Ako se ovako nastavi, neće ostati nijedno dete do septembra“, upozorili su.

Povod za današnju konferenciju bilo je otvoreno pismo bivših igrača Partizana, među kojima su Filip Filipović, Živko Gocić i Slobodan Nikić, koji traže ostavku uprave kluba jer je smatraju odgovornom za propadanje kluba i srozavanje njegovog ugleda, zahtevajući sazivanje vanredne Skupštine.

Tom zahtevu danas su se pridružili prvotimci i treneri Partizana, kao i roditelji dece koja treniraju u tom klubu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari