Rangnik promovisan u trenera Mančester junajteda 1epa09602779 (FILE) - Leipzig's head coach Ralf Rangnick prior to the German DFB Cup final soccer match between RB Leipzig and FC Bayern Munich in Berlin, Germany, 25 May 2019 (re-issued on 25 November 2021). Ralf Rangnick of Germany, currently head of sports and development at Lokomotiv Moscow, is in talks with Manchester United to become the interim manager of the club until the end of the current season. EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Ono što je najavljivano danas je i dobilo zvaničnu potvrdu: Ralf Rangnik promovisan je u menadžera Mančester junajteda do kraja sezone, posle čega će postati savetnik u redovima engleskog velikana.

Poznat kao stručnjak koji je postavio nove, uspešne temelje u Šalkeu, Lajpcigu, Hofenhajmu…. dobiće šestomesečnu priliku da nešto slično započne u Junajtedu.

Mančester će u tom periodu pokušati da izdejstvuje dolazak Maurisija Poketina iz Pari Sen Žermena i postavi ga na poziciju šefa struke.

Ralf Rangnik ipak nije ostavio posao direktora u moskovskoj Lokomotivi samo zbog sedam meseci, jer je odmah dogovoreno da će, kad mu istekne mandat na klupi, još dve godine ostati na Old Trafordu u ulozi savetnika.

„Ralf je jedan od najpoštovanijih trenera i najvećih inovatora u evropskom fudbalu. Bio je naš kandidat broj jedan za privremenog trenera zbog liderstva i tehničkih veština koje poseduje. Ali i zbog skoro četiri decenije sticanog iskustva u menadžmentu i trenerskom poslu. Svi u klubu jedva čekaju da počnu saradnju sa njim. Prvo kao sa trenerom do kraja sezone, a onda i kao sa savetnikom u naredne dve godine“, izjavio je na promociji Džon Murtou, direktor fudbala u Mančester junajtedu.

Nemački stručnjak veruje da će tekuća, na kraju biti i uspešna sezona za Junajted.

„Uzbuđen sam što sam došao u klub kao što je Mančester Junajted i fokusiran sam da ostvarimo uspešnu sezonu. Ovaj tim je prepun talenta i ima sjajan balans mladosti i iskustva. Svi moji napori u narednih šest meseci će biti usmereni ka igračima da izvuku pun potencijal. Individualno i pogotovo timski. Osim toga, radujem se što ću podržavati klub u dugoročnim projektima iz uloge savetnika“, istakao je Rangnik.

Još uvek nije poznato kada će Nemac debitovati na klupi, s obzirom na to da nema radnu dozvolu. Istovremeno, engleski mediji pišu o tome da je već „vodio“ tim sa tribina protiv Čelsija u poslednjem kolu Premijerlige i da je delio instrukcije Majklu Keriku preko Darena Flečera, njegovog pomoćnika, koji je sve vreme imao slušalice u ušima kako bi dobijao jasne instrukcije za vreme meča u kojem se Junajted konstantno branio i iz kontre uspeo da izdejstvuje remi – 1:1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari