Reagovanje na jedno narko-hapšenje u Zaječaru: Zašto bivši fudbalski sudija Spasić poziva Sudijsku komisiju FSS na odgovornost? 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Ninoslav Spasić, nekadašnji sudija međunarodnog razreda, ponovo se ističe kao crni labud srpskog fudbala.

Povod za svoje otvoreno pismo javnosti je našao u jednom hapšenju u Zaječaru u vreme minulih praznika po nalogu Višeg javnog tužilaštva u tom gradu.

Slobode su lišena dvojica u čijem je gepeku automobila policija, saopšteno je, pronašla 800 grama droge.

Ispostavilo se da je jedan od njih 22-godišnji sudija sa liste za Srpsku ligu Istok, trećestepeno takmičenje u našem fudbalu.

Spasić, budući da je i bivši predsednik Strukovne organizacije sudija istočnog regiona, došao je do saznanja da se radi o Zaječarcu Filipu Tošiću, koji se sumnjiči da je opojne supstance i konzumirao i prodavao u Zaječarskom okrugu.

„Kako je moguće da se na listi sudija Srpske lige Istok nalazi narkodiler? Kako je moguće da dotični sudija bude najveća perspektiva regiona i da bude neprestano delegiran do hapšenja 3. maja?“, pita se Spasić na sav glas.

Posao Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije, u čijeg je predsednika Dejana Santrača Spasić već upirao prstom zbog njegove političke angažovanosti, nije, naravno, da lovi krivične prestupnike u svojim redovima, ali nekadašnji internacionalac drži da je njena odgovornost u vezi sa zaječarskim slučajem neupitna.

„Kako je isti dostavljao analize na seminarima i prolazio psiho-testove i lekarske preglede pod dejstvom opojnih sredstava? Zato i pitam – ko će posle svega da odgovara? Očigledno da postoji želja za prikrivanjem događaja, čak i zataškavanju u fudbalskoj javnosti! Reč je o skandalu nesagledivih razmera, čije posledice mogu da budu posebno opasne. Slučaj je izazvao već uznemirenje i javnosti i u fudbalskom svetu. Pitam javno – ko je umešan i za koga je dotični radio? Ima li ostavki, opravdanja? Ima li i grama odgovornosti u sudijskoj organizaciji i FSS posle svega?“, tišti Spasića.

Nedavno je objavljeno da je Spasić izgubio spor sa FSS pred Sudom za međunarodnu sportsku arbitražu.

U Lozani je potvrđeno rešenje Komisije za žalbe Saveza od 13. aprila 2022. o zabrani Spasiću da obavlja svoje dužnosti u srpskom fudbalu na 12 meseci.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari