Real čuva Pabla Lasa 1foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Nije mogao da pomogne Realu u završnici domaćeg prvenstva, tačnije finalu plej-ofa protiv Barselone, zato što je na vreme odreagovao i hitno otišao u bolnicu zbog bolova u grudima. Madriđani su, željni da ga obraduju, preslišali Katalonce sa 3-1 u pobedama; odlučujući meč ispratio je pokraj terena u prestonici Španije, a kada je postalo jasno da će šampionski trofej pripasti Realu, silno se izgrlio sa svojim pomoćnicima i svim igračima. Iako se nagađalo da više neće moći da se poptuno preda trenerskom pozivu, u Realu su danas objavili da Pablo Laso ostaje na kormilu tima.

Uspeo je Laso da sezonu završi 22. trofejem na klupi Madriđana. Izjednačio se time sa čuvenim Lolom Sajncom, dok mu najtrofejniji trener Reala, Pedro Ferandiz beži još pet koraka.

U Madridu žele, uprkos preživljenom srčanom udaru, da Lasa zadrže do isketak ugovora, na kraju naredne sezone, ali pod određenim uslovima.

Naime, prema saznanjima Encestanda, u Realu smatraju da bi Lasov prvi pomoćnik, Ćus Mateo treba da vodi ekipu i tokom naredne sezone, a da Laso prati situaicju u ekipi….

Koliko kraljevski klub poštuje trofejnog stručnjaka svedoči i podatak da bi Laso, čak i da ne odradi nijedan trening naredne sezone, dobio punu platu po ugovoru koju je potpisao prošlog leta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari