Real je gazda La Lige: Kraljevići dobili El Klasiko i skinuli Barselonu sa trona 1EPA-EFE/Sergio Perez

Posle 3:1 u devetom kolu fudblaskog šampionata Španije, madridski tim ima tri boda više od večitog rivala.

Nije ekipa iz Katalonije bila sve vreme u Realovoj šaci, baš suprotno, ali za razliku od njega nije znala da iskoristi većinu svojih šansi.

Jubilarni 250. meč dva najtrofejnija i najpopularnija kluba La Lige rešen je već u prvom delu bitke na „Santijago Bernabeu“.

Aktuelnom šampionu Evrope 101. trijumf u nadgornjavanju sa doskorašnjim liderom LL doneli su Karim Benzema i Frederiko Valverde, dok je Rodrigo samo pečatirao promenu na vrhu tabele.

Prvi je vešto reagovao na odbijenu loptu u 12. minutu, pošto se pre toga Vinisijus probio po boku i istrčao sam pred Ter Štegena, a iskusni golman zaustavio njegov šut.

Posle francuskog napadača u strelce se upisao i urugvajski vezista (75). Vinisujs je proigrao Čuamenija, on pronašao Mendija, a ovaj neumoljivog šutera sa 20-ak metara. S tim što je akciju pokrenulo pogrešno dodavanje Eriuka Garsije.

Sve što je uspela Barselona u realizaciji bilo je podizanje tenzija u 83. minutu, preko Ferana Toresa. Polovljenje zaostatka krenulo je od fantastičnog proboja Ansua Fatija, koji je težište igre sa boka pomerio na peterac, odakle je Robert Levandovski zakačio loptu, taman toliko da stigne do autora utešnog pogotka na drugoj stativi, kome nije bilo teško da je pošalje u mrežu Lunina.

Bio je to, međutim, pucanj u prazno. Malo kasnije, Garsija je nagazio Rodriga u kaznenom mprostoru (89), VAR potvrdio jedanaesterac, a faulirani fudbaler Reala iskoristio najstrožu kaznu (90+2).

Kraljevići sada imaju 25 bodova, Katalonci tri manje, dok su madridski Atletiko i Real Sosijedad skupili po 19 bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari